Nieuws

Foto's kwijt op uw Mac? Zo haalt u ze terug

21 januari 2016
Data recovery

In de Helpdesk-rubriek van het januarinummer van Test Connect lieten we u kennismaken met Recuva, een gratis programma waarmee u verloren bestanden kunt terughalen. Dit programma werkt echter niet voor Apple-toestellen. Gelukkig bestaan er alternatieven voor Mac, zoals Wondershare Data Recovery. 

Met Wondershare Data Recovery kunt u verloren bestanden (foto’s, folders, documenten enzovoort) terugvinden op zowel uw Mac-toestel als externe opslagmedia (bv. een USB-stick, geheugenkaart of externe harde schijf). U gaat als volgt te werk.

  1. Download het programma via deze link. Klik op Probeer Gratis en installeer het programma.
  2. Open het programma op uw Mac. Selecteer Lost File Recovery om uw gedeletete of verloren foto's te herstellen.
  3. Selecteer in het volgende scherm de locatie (een schijf op uw computer, USB-stick,…) waar u de foto(s) wilt zoeken en klik vervolgens op Start. Het programma begint verloren bestanden te zoeken.
  4. U krijgt een lijst met bestanden te zien. Bestanden met een groene bol kunt u terughalen. Herstel het gewenste bestand door het aan te vinken en vervolgens op Recover te klikken. Kies een locatie op uw Mac waar u de bestanden wilt bewaren.
  5. Hebt u het verloren bestand niet teruggevonden, dan kunt u een meer doorgedreven scan laten uitvoeren. Klik daarvoor onderaan op Enable Deep Scan. Deze scan neemt iets meer tijd in beslag. Herstel vervolgens de gevonden bestanden zoals uitgelegd in stap 4.