Nieuws

Compactcamera's met grote sensors

18 juni 2014
grote sensors

Hoe groter de sensor van een fototoestel, hoe beter de beeldkwaliteit. Sommige compacte fototoestellen moeten hierin zelfs niet onderdoen voor de systeemcamera's, maar de prijs is dan ook navenant.

Sony Cybershot RX100 II

Sony Cybershot RX100 II

3,5x zoom, 1"-sensor (cropfactor 2,7x), 28-100 mm, f/1.8, 281 g

Richtprijs: € 700

  • Zeer goede foto's
  • Zowel geschikt voor liefhebber als voor professional
  • Compact, eenvoudig in het gebruik
  • Inzoomen tijdens het filmen gaat wel erg traag
  • Het lcd-scherm weerspiegelt en heeft een paarse schijn in fel licht

Om te beginnen met waar het allemaal om draait bij fotografie: de foto's die de Cybershot RX100-II aflevert, zijn van uitstekende kwaliteit, zowel binnenshuis als buiten. Het evenwicht tussen licht en schaduw is steeds prima, en zelfs bij weinig licht blijven de beelden goed. Als we echt kritisch willen zijn, kunnen we het hebben over de kleuren die, bij foto's in de buitenlucht, een beetje meer "punch" verdienen, maar dat zijn details.

Voor de gevorderde fotograaf is dit toestel dus zeker een aanrader, maar ook voor de liefhebber is het zeer geschikt. De 20 verschillende soorten scènes en de gezichtsdetectie helpen een handje voor wie slechts af en toe een foto neemt. Het schermpje dat verticaal uitklapbaar is, is een aardige bijkomstigheid voor in bepaalde situaties. Al weerspiegelt dat schermpje nogal sterk bij fel licht en heeft het een paarse schijn.

Tel daarbij de prima videofunctie, de ingebouwde wifi en de externe zoeker op, en u hebt alles wat u nodig hebt. Zelfs de prijs is, voor dit type fototoestel, vrij redelijk.

Sony Cybershot RX100 II

Sony Cybershot RX 100 II