Nieuws

Compactcamera's met grote sensors

18 juni 2014
grote sensors

Hoe groter de sensor van een fototoestel, hoe beter de beeldkwaliteit. Sommige compacte fototoestellen moeten hierin zelfs niet onderdoen voor de systeemcamera's, maar de prijs is dan ook navenant.

Nikon Coolpix A

Nikon Coolpix A

Kenmerken: APS-C-sensor, 28 mm, f/2.8, 299 g

Richtprijs:  € 999

  • Heel veel mogelijkheden wat betreft de instellingen
  • Goede belichting, zowel binnenshuis als buiten
  • Erg compact
  • Niet erg snel
  • Vaste brandpuntsafstand, dus geen zoom

Ons advies

Hoewel dit fototoestel prima foto's maakt op de automatische stand, toch loont het de moeite om even over te schakelen naar manueel. Wat u dan krijgt, is een erg breed spectrum aan mogelijkheden om zelf de instellingen aan te passen. Iets voor de echte liefhebber dus. Verder is het toestel erg gemakkelijk mee te dragen.

Een punt waarop dit toestel kan verbeteren, is de snelheid. Meer dan een halve seconde tussen het indrukken van de ontspanner en de foto zelf, is vrij lang. Het duurt ook redelijk lang voordat het toestel klaar is, wanneer u het aanzet. Zoomen gaat niet, aangezien de lens een vaste brandpuntsafstand heeft, een optische zoeker is optioneel.

Echte fotografen zullen heel wat plezier beleven aan dit toestel. Voor wie fotograferen niet meer dan een hobby is, zou het een duur speelgoedje worden.Nikon Coolpix A