Nieuws

Compactcamera's met grote sensors

18 juni 2014
grote sensors

Hoe groter de sensor van een fototoestel, hoe beter de beeldkwaliteit. Sommige compacte fototoestellen moeten hierin zelfs niet onderdoen voor de systeemcamera's, maar de prijs is dan ook navenant.

Fujifilm X100s

Fujifilm X100s

APS-C-sensor (cropfactor 1,5x), 35mm, f/2.0, 445 g

Richtprijs: € 1235

  • Valt op door zijn retro design
  • Beeldkwaliteit beduidend beter dan bij andere toestellen
  • Innovatieve combinatie van optische en elektronische zoeker
  • Vaste brandpuntsafstand, dus geen zoom
  • Zeer matige audio- en videokwaliteit

Ons advies

Voor u gaat een goede foto boven alles, wanneer u een fototoestel kiest? Dan is dit toestel echt iets voor u. De F2-lens (35 mm-equivalent) maakt beelden om "u" tegen te zeggen en geeft de concurrentie op dit vlak het nakijken. Dat het gaat om een lens met vaste brandpuntsafstand, wat dus betekent dat zoomen inhoudt dat u dichterbij moet gaan staan, moet u voor lief nemen. Verder is het een erg goed toestel, dat goed in de hand ligt en goed in elkaar zit. Het ziet er niet alleen uit als een fototoestel uit de jaren 70, het voelt ook zo aan. Geen plastic gedoe, wel echt metaal.

Een andere troef is de zoeker, die een combinatie is van een optische zoeker (waarbij u rechtstreeks naar de scene voor u kijkt) en een transparante elektronische zoeker (u krijgt via een lcd-scherm bovenliggende info). Dit maakt dat ook wanneer u de optische zoeker gebruikt, u een display ziet met nuttige informatie als de sluitertijd en de diafragma-opening.

Kortom, deze Fujifilm is een aanrader voor de liefhebber, maar heeft wel een aardig prijskaartje. Fujifilm X100s