Nieuws

Canon zet stap vooruit met EOS 90D

13 december 2019

Hoewel we in de statistieken van fotocamera’s zien dat enkel hybride toestellen stijgende verkoopcijfers noteren, is het rijk van de reflexcamera nog lang niet uit. Dat bewijst Canon met de opvolger van de EOS 80D. Daarmee richt Canon zich tot de amateurfotograaf die graag een kwalitatief en veelzijdig apparaat wil en daar € 1 420 voor wil neertellen.

Voor wie al een EOS 80D heeft, biedt het nieuwe model een aantal extra troeven. Zo kun je met een volle batterij 450 foto’s nemen, 150 meer dan met de 80D. Ook als je de beeldresolutie en de sensorgevoeligheid naast elkaar legt, merk je een serieuze vooruitgang.

 

In concrete cijfers spreken we dan over 32,5 megapixels tegenover 24 en een ISO-waarde die tot 25 600 gaat in plaats van tot 16 000. Bovendien biedt de burstmodus je de mogelijkheid om 11 beelden per seconde te schieten. Perfect voor scherpe beelden bij sportwedstrijden, van dieren of van je ronddravende peuters.

 

Uitklapbaar scherm en 4K-beelden

De nieuwe EOS 90D is dus duidelijk een verbetering tegenover zijn voorganger, ook op het vlak van beeldstabilisatie. Videobeelden maak je in 4K, dat is onvermijdelijk aan de vooravond van het nieuwe decennium. Het uitklapbare scherm kun je nog steeds in alle richtingen draaien en blijft van heel goede kwaliteit.

 

Ook combinatie met 18-135mm lens

De basisversie van de EOS 90D wordt geleverd met een 18-55 mm lens, maar je kunt hem ook kopen in combinatie met een 18-135 mm lens. Daar betaal je wel nog ruim € 300 meer voor, namelijk € 1 730. Ondanks het niet te onderschatten prijskaartje vinden we deze reflexcamera een goede keuze omwille van de kwaliteit en de gemakkelijke bediening van het aanraakscherm.

 

Het is geen camera voor beginners, maar als je al redelijk van wanten weet met foto en video en je wil graag nieuwe mogelijkheden ontdekken, dan is deze reflexcamera mogelijk iets voor jou.

 

Ben je op zoek naar een nieuwe camera, bekijk dan zeker onze koopwijzer fototoestellen.

 

Ga naar onze koopwijzer fototoestellen