Hoe wij testen

Hoe wij fototoestellen testen

Zoeker, lcd-scherm en flitser

Zoeker 

Als het fototoestel over een optische of elektronische zoeker beschikt, beoordelen we die zowel bij fel licht (kleurgetrouwheid, helderheid, weerspiegeling) als bij weinig licht (verbeterd contrast om het onderwerp beter te kunnen zien, weergave van ruis). Daarnaast houden we ook rekening met de reactiesnelheid van de zoeker op het afdrukken en de verversingssnelheid.

Lcd-scherm

In de eerste plaats beoordelen we de zichtbaarheid van het lcd-scherm bij heel fel licht. Zo zien we dat sommige schermpjes zelfs in vol zonlicht vrij goed zichtbaar blijven. Voorts houden we rekening met de beeldkwaliteit (die afhangt van de resolutie) en de reactiesnelheid van het scherm (de tijd nodig om het beeld weer te geven).

Flitser

Deze score is gebaseerd op de belichtingssterkte op het onderwerp van een portretfoto, de lichtverdeling van de flitser (al dan niet uniforme belichting van de hele scène), de aanpassing van de flitssterkte aan de weerspiegeling van het onderwerp en de eventuele weerspiegelingen of donkere zones die het toestel produceert als de flitser afgaat.