Hoe wij testen

Hoe wij fototoestellen testen

31 augustus 2018

Onze testresultaten van fototoestellen zijn gebaseerd op een heleboel tests in een gespecialiseerd labo en op de beoordeling door onze experts. Kom hier te weten hoe onze testprocedure verloopt.

Gebruiksgemak, reactiesnelheid, connectiviteit

Gebruiksgemak

Hiervoor gaan we na of het toestel goed in de hand ligt, hoe gemakkelijk je kunt in- en uitzoomen en afdrukken, hoe toegankelijk de knoppen zijn, of je eenvoudig naar de videomodus kunt overschakelen en hoe vlot je de batterij, de geheugenkaart en de lens (van hybride en reflexcamera’s) kunt vervangen.

Reactiesnelheid 

We beoordelen de reactiesnelheid van de toestellen op meerdere vlakken: de opstartsnelheid, de snelheid van reeksopnamen (aantal beelden/sec.) en vooral de delay (tijd tussen het indrukken van de ontspanner en het vastleggen van de foto) bij veel en weinig licht.

 

Op deze foto is te zien hoe we de snelheid van de autofocus meten. Het fototoestel is verbonden met een zeer nauwkeurige chronometer die de tijd (in milliseconden) meet tussen het moment dat we afdrukken en het moment waarop de foto daadwerkelijk wordt vastgelegd. Zo zien we welke toestellen traag en welke juist zeer snel reageren na het afdrukken.

Connectiviteit

Deze score staat voor de verbindingsmogelijkheden van het toestel: wifi (voor een verbinding met je smartphone, tv, printer enz.), NFC, automatische back-ups, geotagging via je smartphone, automatisch foto’s uploaden naar een sociaalnetwerksite of controle over de instellingen via een app.