Hoe wij testen

Hoe testen wij drones?

22 juni 2017
drone

Samen met collega’s van andere consumentenorganisaties die deel uitmaken van ICRT (International Consumer Research and Testing) voerden we in april 2017 de eerste onafhankelijke test van drones uit. Hieronder een greep uit de verschillende kwaliteitstests.

Twee “types” gebruikers, één met kleine en de andere met grote handen, testten de ergonomie van de controllers. Daarnaast werden ook de meegeleverde handleidingen en veiligheidsinstructies beoordeeld.

télécommande dronemanuel mode d'emploi drone

We keken na welke onderdelen vervangbaar zijn, welke reserve-onderdelen er meegeleverd werden en in welke mate reserve-onderdelen via de website van de fabrikant beschikbaar zijn.

hélice

Op een privéterrein testten we de vliegprestaties van de drones (opstijgen, landen, stabiliteit bij matige wind, vliegen in 8-vorm, ter plaatse blijven vliegen, …) en wat de drones doen bv. wanneer de batterij bijna leeg is (“return to home”-functie). Op de foto rechts geeft de smartphone vluchtinformatie (hoogte van de drone, gps-locatie, …) weer.

dronetélécommande drone

De kwaliteit van de camera werd niet enkel buiten, maar ook binnen in het labo getest.

test caméra drone intérieur

De beeldkwaliteit verschilt sterk van het ene model tot het andere. Op de foto links (DJI Mavic Pro) is er meer contrast en zijn de kleuren natuurlijker en levendiger dan op de foto rechts (Parrot AR Drone).

drone dji mavic prodrone Parrot AR