Dossier

Online fotoalbums maken: hoe doet u het, en wat zijn de Beste Kopen?

17 juli 2014
Online fotoalbums maken

Ook in het digitale tijdperk blijft het een plezier om foto's in albums te verzamelen en aan vrienden te laten zien. Dat bewijzen de ontelbare sites om zelf fotoboeken te ontwerpen. Wij tonen u stap voor stap hoe u zo'n album maakt en zeggen u welke websites Beste Koop waren in onze test.

16 websites getest

Van de keuze van de website of app voor het aanmaken van een fotoboek tot de keuze van het albumtype, het werken met sjablonen, het opladen van foto's… We hebben alle etappes voor het aanmaken van een fotoboek doorlopen.

We namen in totaal 16 websites onder de loep: Pixum, Cewe, Fnac, VistaPrint, Kruidvat, Colruyt, Pixbook, Photobox, Albelli, SmartPhoto, Fotogoed, Be.Photo, Tictac Photo, Elka, HenzoYourPhotos.

We kozen voor albums afgedrukt in staand A4-formaat, met harde en waar mogelijk  gepersonaliseerde kaft. Er zaten twee albums in liggend formaat tussen, en één vierkant.

Testcriteria omvatten o.a. de kwaliteit en afwerking van het album, de kwaliteit van de foto's, het gebruiksgemak van het programma, de informatie op de site, enz. Een panel van deskundigen velde een oordeel over elk van de albums.

Wij leggen u in de volgende pagina's uit welke aandachtspunten er opdoken tijdens de verschillende stappen van onze test en wat onze conclusies waren.