Nieuws

Bluetooth speakers: audio om mee te nemen

08 november 2016
Bluetooth speakers

Met een bluetooth-luidspreker luistert u altijd en overal naar uw favoriete muziek. Het ideale model is gemakkelijk draagbaar zonder te veel in te boeten aan geluidskwaliteit. Onze Beste Koop hebt u al vanaf zo’n € 130.

Jaarlijks worden er in ons land ruim 300 000 draagbare luidsprekers verkocht. Dat enorme succes is natuurlijk niet verbazend, want hun compacte formaat en betaalbare prijs klinken velen als muziek in de oren. De keuze is enorm en de prijzen zijn zeer uiteenlopend, al blijken de duurste modellen niet per se de beste.

Minstens € 100 

Om een aanvaardbare geluidskwaliteit te verkrijgen, kiest u beter een iets duurdere en grotere luidspreker. Hoe compacter het toestel, hoe gemakkelijker het mee te nemen is, maar hoe slechter het gewoonlijk klinkt. Het komt er dus op aan om een goed compromis te vinden tussen de draagbaarheid en de geluidskwaliteit. Vergeet de minispeakers van minder dan € 100, want die klinken door de band ondermaats.

Bovendien moet u rekening houden met het verbindingsgemak waarmee u de luidsprekers “koppelt” met uw smartphone, tablet of pc. Dat gaat soms moeizaam, en sommige luidsprekers verliezen de Bluetooth-verbinding al na enkele meters.

2,5 uur tot een dag zonder netstroom 

Met hun ingebouwde batterij zijn al deze luidsprekers hoofdzakelijk bedoeld voor mobiel gebruik. De batterijautonomie van dit soort van toestellen verschilt echter sterk. In het beste geval gaan ze met een volle batterij meer dan een hele dag mee (24 uur), in het slechtste amper 2,5 uur! U kiest best een model met een afspeelduur van minstens 10 uur. 

De batterij vormt bij veel speakers een extra zwakte: meestal is deze niet vervangbaar. Wanneer de ingebouwde batterij er na enkele jaren de brui aan geeft, zijn de luidsprekers dus klaar voor de schroot, ook al is er verder niets mis mee. De korte levensduur van de toestellen is niet alleen kostelijk voor de consument, maar ook belastend voor het milieu. Daarom pleiten wij voor het gebruik van vervangbare batterijen, zoals de 18 650-batterij, die nu al een industriestandaard is voor heel wat toestellen.

Ontdek de speaker die het best in uw zak past

33 Slechte
kwaliteit
Draadloze speakers
vanaf  31,46
43 Slechte
kwaliteit
Draadloze speakers
vanaf  34,95
33 Slechte
kwaliteit
Draadloze speakers
vanaf  35,99