Nieuws

Zo vermijd je problemen bij de komende Windows 10-update

20 september 2018
windows 10 oktober update

Veel gebruikers hebben de laatste update nog maar net verteerd, of er staat alweer een nieuwe grote update voor Windows 10 klaar. Hoe bereid je je het best voor?

In de loop van oktober begint Microsoft aan de uitrol van de nieuwe update, die kreeg dan ook de toepasselijke – zij het niet zo creatieve – naam “Oktober 2018-update” mee. Nochtans liggen de problemen van de vorige update nog vers in het geheugen. Van de meer dan 1 400 mensen die onze enquête hebben ingevuld, beweert maar liefst 63 % problemen te hebben ondervonden. Bij bijna 1 op 3 werd de computer onbruikbaar en in 1 op de 10 gevallen was er sprake van gegevensverlies. 

Het is niet zeker dat de oktober-update even problematisch wordt als die van april, maar hier zijn alvast een paar preventieve maatregelen die je kan treffen om de eventuele schade te beperken.

Maak back-ups

Dit plaatje lijkt stilaan grijsgedraaid, maar we kunnen het belang van goede en regelmatige back-ups niet genoeg benadrukken. Ze maken het verschil tussen of je snel even Windows en een paar programma’s opnieuw moet installeren, of dat je al je persoonlijke bestanden verliest.

Stel de update uit

Windows-updates worden automatisch geïnstalleerd, maar je hebt de mogelijkheid om ze voor een beperkte periode (+/-30 dagen) uit te stellen. Je doet dit dus best pas in oktober.

  1. Ga naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.
  2. Onder de titel Instellingen bijwerken kies je Geavanceerde opties.
  3. Schakel Upgrades uitstellen in.

Windows 10 update uitstellen

Update-probleem? Dit kan je doen

Wordt na een update je scherm zwart, werkt je internet niet meer, wil je terugkeren naar een vorige versie van Windows …? Weet dat je een aantal problemen zelf kan verhelpen. Op deze pagina reiken we een aantal oplossingen aan voor veelvoorkomende problemen.

Heb je hulp nodig of heb je een vraag over je digitale toestellen, dan kan je onze advieslijn digitale technologie contacteren. Telefonisch bereikbaar op 02 892 37 10 (maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur) of via mail.

Contacteer ons