Nieuws

De beste tablets voor je virtuele aperitief met oma en opa

18 december 2020
De beste tablets voor je virtuele apero met oma en opa

Dit jaar kunnen we met Kerstmis helaas niet samenkomen. Onze oudere familieleden lopen meer risico, waardoor we hen goed moeten beschermen tegen de pandemie. Waarom zou je dus geen gebruikmaken van de technologische mogelijkheden om toch nog een beetje samen te komen en deze feestmomenten te delen? Onze selectie van goede, betaalbare tablets waarmee we onze oudere familieleden kunnen verwennen en virtueel in contact kunnen blijven.

De eindejaarsfeesten zullen er in 2020 totaal anders uitzien: voor de eerste keer kunnen we niet met z’n allen aanschuiven aan een grote feesttafel. Ieder in z’n eigen huis dus, goed beschermd tegen het coronavirus. Dat geldt des te meer voor oudere familieleden en personen die meer risico lopen.

Gelukkig hoeven we ons dankzij de technologie niet al te eenzaam of in de steek gelaten te voelen: niemand verbiedt ons om via een videogesprek met z’n allen af te spreken. Weliswaar ieder achter z’n scherm, maar het belangrijkste is dat we elkaar kunnen zien.

Op basis van onze grote ervaring selecteerden we in onze koopwijzer drie modellen die perfect geschikt zijn voor ouderen. Voor hen zijn de laatste nieuwe technologische snufjes namelijk niet altijd een evidentie. Kun je niet wachten om te weten welke tablet je aan je oma kunt schenken ?

bekijk de verschillende tablets

Aangenaam scherm

We kozen enkel tablets met een standaard schermgrootte (ongeveer 10 inch), dus geen mini tablets. Zo ben je als gebruiker zeker van een aangenaam scherm om naar te kijken. Je opa en oma kunnen misschien nog perfect zien, maar hou er wel rekening mee dat er tijdens zo’n videogesprek heel wat personen op het scherm kunnen verschijnen. Comfort dus. Nóg comfortabeler wordt het als je de tekstgrootte en de afmetingen van de icoontjes kunt aanpassen in de instellingen.

Onze Top 3 (klik op het model om onze testresultaten te zien):

  • Samsung Galaxy Tab A7 (32 Gb) Wifi (vanaf € 198): Samsungs nieuwe basistablet, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
  • Lenovo Tab M10 FHD PLUS (vanaf € 169): een van de goedkopere modellen, met een Full HD-scherm en 64 Gb opslagruimte.
  • Apple iPad 2020 (32 Gb) Wifi (€ 389): duurder dan de andere twee, maar dankzij de in iOS geïntegreerde FaceTime-applicatie wel eenvoudiger te gebruiken voor gezinnen die reeds gewoon zijn aan Apple-producten.

En gebruiksvriendelijkheid

Zorg ervoor dat de tablet gebruiksvriendelijk is, dus gemakkelijk en aangenaam qua gebruik. Op Android bestaan er zogenaamde ‘launcher’-applicaties (lees het artikel van Test Connect) waarmee je de interface van de tablet kunt vereenvoudigen (dit werkt ook met smartphones) en waarmee je het toestel dus kunt aanpassen aan personen die hier nog niet mee vertrouwd zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Big Launcher of Endran

Het kan ook handig zijn om je basiskennis van video-oproepen even op te frissen (die dateren uit de lockdown van vorige lente). Wist je dat er naast het bekende Messenger en WhatsApp nog ruim een tiental andere applicaties bestaan om gratis oproepen mee uit te voeren?

bekijk de apps waarmee je kunt videobellen