Nieuws

QuickTime voor Windows bevat gevaarlijke bugs

25 april 2016
Quick Time

Apple stopt met de ondersteuning van QuickTime voor Windows. Dat liet het bedrijf weten nadat eerder bekend raakte dat het programma twee veiligheidslekken bevat. De lekken, die hackers toelaten om schadelijke software uit te voeren op computers met QuickTime, worden niet meer gedicht.

QuickTime is een mediaspeler die meestal samen met iTunes op uw computer terechtkomt en vandaag enkel nog onmisbaar is voor bepaalde toepassingen in professionele audiovisuele pakketten van Adobe. Indien u hiervan gebruik maakt, gaat u best even na of u voor uw toepassingen zonder kunt. In elk ander geval doet u er goed aan om QuickTime zo snel mogelijk te verwijderen. Het programma bevat namelijk twee gevaarlijke veiligheidslekken (zgn. bugs) die Apple niet meer zal dichten.

Alternatieven

Voor het afspelen van mov-bestanden bestaan er veel alternatieven, VLC is hiervan een goed voorbeeld. In Windows 10 ondersteunt de standaard mediaspeler het bestandsformaat.

Programma verwijderen

QuickTime de-installeren doet u als volgt: 

  1. Ga naar het configuratiescherm: klik op de startknop links onderaan uw bureaublad, type "Configuratiescherm" (of "Control Panel") en druk op Enter. Eventueel moet u de zoekopdracht opnieuw bevestigen.
  2. Klik onder "Programma'"s op "Een programma verwijderen".
  3. Selecteer QuickTime uit de lijst en kies "Verwijderen". Gewoonlijk moet u één of meer keer bevestigen dat u het programma effectief wilt verwijderen.

Bent u geïnteresseerd in meer van dit soort praktische tips en andere informatie om meer uit uw digitale toestellen en applicaties te halen?

Ons nieuwe magazine Test Connect legt u in heldere termen en stap voor stap uit hoe u dingen digitaal kunt doen zonder kopzorgen en risico’s, of het nu gaat om computers, tablets, smartphones, digitale camera's, slimme thermostaten of apps voor online winkelen.