Nieuws

Nieuwe MacBook Air, Mac Mini en iPad

31 oktober 2018

Apple heeft een aantal nieuwigheden onthuld tijdens zijn Keynote op 30 oktober 2018: een laptop, de Macbook Air van 13,3 inch, een desktopcomputer, de Mac Mini, en twee tablets, de iPad Pro van 11 en 12,9 inch.

Apple heeft tijdens een keynote op 30 oktober een aantal nieuwe producten voorgesteld waarvan we de highlights hieronder presenteren. Het zag er allemaal erg veelbelovend uit, maar hoe de toestellen presteren zullen we pas weten wanneer we ze hebben getest. Dat zal zo snel mogelijk gebeuren, afspraak hiervoor rond 15 november.

Alle apparaten die tijdens deze keynote werden onthuld, kunnen vanaf nu vooruitbesteld worden en zullen leverbaar zijn vanaf 7 november.

MacBook Air, instap-ultraportable

De nieuwe MacBook Air belooft een instap-ultraportable te worden. Hij draait op een Intel Core i5-processor van de achtste generatie en kan worden geleverd met tot 16 GB RAM en 1,5 TB SSD-only harde schijf.

Het 13,3-inch Retina Display-scherm waarvan de rand tot een minimum is herleid, heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels.

De connectiviteit is beperkt tot twee Thunderbolt-poorten en een jack.

Hij heeft ook een Touch ID- vingerafdruksensor aan boord om de computer te ontgrendelen, wachtwoorden te beheren en om te betalen met Apple Pay. Voor de versleuteling van de inhoud van de harde schijf wordt gezorgd door de Apple T2 Security-chip. Hij beschikt over een verbeterd toetsenbord (Butterfly) en een grotere trackpad (Force Touch). Goed nieuws, hij weegt amper 1,24 kg.

Hij zal verkrijgbaar zijn tegen een prijs van € 1 349 tot € 1 599, afhankelijk van de uitrusting.

Zoek je de beste prijs en wil je toestellen vergelijken voordat je ze koopt? Ga dan naar onze koopwijzer laptops.

Naar de koopwijzer laptops

Mac Mini wint aan kracht

De Mac Mini was al jaren niet meer vernieuwd. Hij draait nu op een Intel-processor van de achtste generatie met 4 (i3) of 6 kernen (i5), die heel wat krachtiger is dan de vorige, en kan tot 64 GB RAM en een SSD tot 2 TB aan boord nemen.

De connectiviteit is uitgebreid: vier Thunderbolt-poorten, twee USB-A-poorten, een Ethernet-poort en een HDMI-poort.

De prijs varieert van € 899 tot € 1 249, afhankelijk van de gewenste opties.

iPad Pro met rand-tot-rand schermen


De kleinste iPad ziet zijn scherm van 10,5 naar 11 inch gaan, terwijl de andere op 12,9 inch blijft. De schermen zijn ultradun, slechts 5,9 mm dik, en telkens van het type Liquid Retina.

Beide modellen worden aangedreven door een A12x Bionic-chip en kunnen worden uitgerust met een maximale opslagcapaciteit van 1 TB.

Vanaf nu zal de iPad Pro voorzien zijn van USB Type-C, een multifunctionele poort voor het opladen van een apparaat zoals een iPhone of het aansluiten van een extern beeldscherm of een camera op de tablet. Een oplaadbare pen (Apple Pencil) en een toetsenbord (Smart Keyboard) kunnen de uitrusting van beide iPad Pro’s aanvullen.

De versie van 11 inch versie is verkrijgbaar vanaf € 899. De versie van 12,9 inch vanaf € 1 119.

Wil je het beste toestel voor de beste prijs vinden? Ga dan naar onze koopwijzer tablets.

Naar de koopwijzer tablets