Nieuws

Microsoft roept een netsnoer en Apple een lichtnetadapter terug

01 februari 2016
Câbles Microsoft

Als u over een Surface Pro, Surface Pro 2 of Surface Pro 3 beschikt, gebruik dan uw netsnoer niet langer. Het kan immers oververhit raken, waardoor er brandgevaar of elektrocutie kan ontstaan. Bij de lichtnetadapter van Apple is er een risico op elektrische schok.

Mededeling van Microsoft

Microsoft vraagt aan de gebruikers van de toestellen Microsoft Surface Pro, Microsoft Surface Pro 2, en Microsoft Surface Pro 3, aangeschaft vóór 15 juli 2015, om het netsnoer niet langer te gebruiken (de Surface Pro 3-tablets die na deze datum verkocht werden, zijn al met het nieuwe model uitgerust). Er bestaat wel degelijk een risico op brand of elektrocutie, zelfs al vertoont het netsnoer geen enkel teken van beschadiging (scheurtjes, rafeling of vervorming). Het netsnoer kan dus gratis vervangen worden.

De betroffen gebruikers kunnen hun netsnoer niet rechtstreeks in hun handelszaak inwisselen, maar moeten contact opnemen via het formulier op de site van Microsoft om hun nieuwe netsnoer te ontvangen. Het zal binnen de 7 tot 10 werkdagen geleverd worden. Het oude netsnoer zal gerecycleerd moeten worden.

www.microsoft.com

Links: te vervangen netsnoer. Rechts: nieuw netsnoer

Mededeling van Apple

De Apple-lichtnetstroomadapters met twee pennen kunnen stuk gaan met het risico op elektrische schok bij aanraking tot gevolg. Deze adapters zijn tussen 2003 en 2015 geleverd met bepaalde Mac- en iOS-apparaten, en maakten deel uit van de internationale reisstekker van Apple.

De betrokken gebruikers kunnen kosteloos hun lichtnetadapter omruilen voor een nieuwe adapter bij een lokale Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider, of via de website van Apple. Als u al hebt betaald voor een reparatie of vervanging die nodig was vanwege dit probleem, neemt u contact op met Apple voor een terugbetaling.

www.apple.com

Links: te vervangen adapter. Rechts: nieuwe adapter