Nieuws

Lenovo Miix 700: betaalbare tablet en laptop in één

08 september 2016
Lenovo Miix 700

Met de Miix 700 wil Lenovo een goedkoper alternatief op de markt brengen voor de Microsoft Surface Pro. Opdracht geslaagd, vinden wij, op enkele details na.

De markt van de gewone tablets raakt stilaan verzadigd. Tijd dus om nieuwe paden in te slaan, denken sommige fabrikanten. Met de Miix 700 waagt Lenovo zich aan een tablet met toetsenbord, die meestal wordt gebruikt voor meer professionele doeleinden.

De eerste indrukken

Wanneer we de Miix 700 in handen krijgen, zien we een mooi ogende, goed afgewerkte tablet. Het scherm is 12 inch groot, met een resolutie van 2160 x 1440 pixels. U krijgt een intern geheugen van 128 gigabyte en 4 GB RAM-geheugen. Het geheugen is daarmee hetzelfde als dat van Microsoft Surface Pro, het scherm is iets kleiner. Er is ook een versie met 256 GB intern geheugen en 8 GB RAM beschikbaar. Hebt u nog meer geheugen nodig, dan kunt dit aansluiten via de Micro-SD-aansluiting.

Toetsenbord kan beter

Met het toetsenbord erbij hebt u de keuze: ofwel gebruikt u de Miix 700 als laptop, ofwel als “gewone” tablet. Het toetsenbord is wel wat dun, met toetsen die er amper bovenuit steken, wat het typen voor ons wat minder aangenaam maakte. Ook het touchscreen maakte af en toe een fout. Het zijn enkele details die het verschil maken met bv. Microsoft Surface Pro, maar op zich zijn het geen onoverkomelijke problemen.

Batterij snel aan herladen toe

Over het algemeen doet deze tablet wat u ervan verwacht, met een bijzonder reactief scherm van voldoende kwaliteit. Met het geïnstalleerde Windows 10 is het aangenaam werken en de camera maakt prima foto’s. Alleen de batterij laat het al te snel afweten: een autonomie van vijfeneenhalf uur is misschien oké voor een laptop, voor een tablet is het nogal mager.

Kwaliteit voor prima prijs

Met de Miix 700 lanceert Lenovo een toestel met een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor € 750 krijgt u een multifunctioneel toestel dat het snelle gebruik van de tablet combineert met het meer professionele van de laptop. Als u met wat zwaardere toepassingen werkt, is de versie met extra geheugen misschien aangewezen. Die kost € 1000, maar is daarmee nog steeds concurrentieel.

Naar onze koopwijzer laptops