Nieuws

Het digitale nieuws in een notendop

30 juni 2016
Digitale nieuws in een notendop

De digitale wereld is voortdurend in beweging. Test Connect selecteert enkele interessante nieuwsfeiten die voor u van tel kunnen zijn.

 • HP houdt een grote terugroepactie van laptopbatterijen die in brand kunnen vliegen Het gaat om modellen die verkocht werden tussen maart 2013 en augustus 2015: het serienummer van deze batterijen begint met 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL en 6EBVA. Om gratis een nieuwe batterij opgestuurd te krijgen kunt u:
    • ofwel deze handleiding downloaden en de instructies volgen.
    • ofwel naar deze pagina surfen, uw toestel selecteren in de lijst en de gevraagde informatie verschaffen.
 • Orange verhoogt zijn roamingtarieven buiten de Europese Unie. Voor het merendeel van de internationale bestemmingen zal het verzenden van een sms u bv. € 0,60 in plaats van € 0,50 kosten en zullen de kosten voor 1 megabyte data nog oplopen tot € 14 ( i.p.v. het reeds overdreven € 13,31). Deze verhoging heeft ongetwijfeld te maken met de afschaffing van de roamingkosten in de Europese Unie die verwacht wordt op 15 juin 2017. Deze kleine revolutie waarover we onlangs een artikel publiceerden (Test Connect nummer 5, juli/augustus 2016) zal zeker gevolgen hebben voor de roamingkosten in de rest van de wereld.
 • Een gratis “verjaardagsupdate” van Windows 10 zal vanaf 2 augustus beschikbaar zijn voor alle apparaten die dit besturingssysteem gebruiken. Deze zal voornamelijk betrekking hebben op de veiligheid van de gebruiker met een verbetering van Windows Defender en de implementatie van Windows Hello, software die het mogelijk maakt om zonder wachtwoord en in alle veiligheid aan te melden bij apps zoals DropBox. De browser Edge zal dan weer werken met een systeem van biometrische herkenning (digitale vingerafdrukken, gezichtsherkenning …) om zich zonder wachtwoord aan te melden.
 • LinkedIn-gebruikers hebben mogelijk in de maand mei een e-mail ontvangen met het verzoek hun wachtwoord te wijzigen. Dit bleek nodig na een grootschalige hack van de site waarbij meer dan 167 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden werden gestolen. Hebt u uw wachtwoord ondertussen aangepast op LinkedIn, maar gebruikte u datzelfde wachtwoord ook op andere websites dan past u het ook daar beter aan. Weet bovendien dat uit de reeks gestolen paswoorden een lijst van de tien meest courante werd afgeleid, waaronder “123456", "linkedin", "password" of zelfs "qwerty"… Stuk voor stuk te mijden voorbeelden! Volg de tips op Safe-On-Web om uw accounts beter te beveiligen.
 • Cyberveiligheid stond hoog op de agenda van de NAVO-top die plaatsvond op 8 en 9 juli 2016. De lidstaten hebben beloofd om meer in dit domein te investeren op nationaal vlak. Daarnaast erkent de NAVO « cyberspace » als een van de grootste militaire domeinen, naast land, zee en lucht.
 • Google heeft recent een aantal aanpassingen gedaan aan zijn privacy-instellingen. Lees hier wat er voor u is veranderd.