Nieuws

Samsung Galaxy Tab S7+: een krachtige high-end tablet die wil concurreren met de iPad Pro

25 september 2020

Met zijn nieuwe Galaxy Tab S7+ tablet wil Samsung zich een plaats veroveren in de high-end tabletmarkt, die gedomineerd wordt door Apple en zijn iPad. Uit onze test blijkt dat de S7+ uitblinkt in prestaties en veelzijdigheid, maar een aantal verrassende gebreken heeft voor zijn prijsklasse.

De tabletmarkt is vooral een strijdtoneel geworden tussen twee spelers: Apple met zijn iPad en Samsung met zijn Galaxy Tab. 

De S7+ is dus met een duidelijke strategie ontworpen om te concurreren met tablets uit het high-end-segment, zoals de iPad Pro en de Windows-tablets als de Surface Pro. We kunnen zelfs stellen dat hij zich probeert te positioneren als een alternatief voor een laptop. Hiervoor rekent Samsung vergelijkbare prijzen aan als zijn concurrenten, vanaf € 899 en tot €1 179 voor de meest luxueuze versie. Het is de eerste keer dat een Android-tablet de grens van € 1000 overschrijdt. 

Er bestaat ook een eenvoudige versie van het toestel, de S7, die goedkoper is, maar niet compatibel met 5G.

Uitzonderlijk scherm voor een Android-tablet

Om de prestaties en veelzijdigheid te helpen verbeteren, is de S7+ voorzien van een 12.4" OLED-scherm dat vrij uitzonderlijk is voor een Android-tablet, met een verversingssnelheid van 120Hz en HDR-ondersteuning. De resolutie van 2800 x 1752 ligt dicht bij die van de iPad Pro.

Toch heeft Samsung de vreemde beslissing genomen om de lichtsensor aan de zijkant van het toestel te plaatsen. Als je de tablet in een horizontale positie houdt, dan bedek je mogelijk de sensor en zal de lichtsterkte van het scherm afnemen.

Zeer deftige prestaties

De S7+ behaalde zeer goede resultaten in onze benchmarktests en leverde zeer solide prestaties op alle geteste criteria. De tablet is uitgerust met een octa-core processor van 3000 MHz en grafische chip van 64 bits. Ze is beschikbaar in twee versies die verschillen qua RAM en opslagruimte (128 GB opslag en 6 GB RAM, of 256 GB opslag en 8 GB RAM).

De S7+ is uitgerust met de nieuwste AX wifi-standaard (wifi 6) en is ook de eerste 5G compatibele tablet op de Belgische markt. We zijn het 5G-model apart aan het testen en zullen er binnenkort meer over kunnen vertellen. De basis S7-tablet is daarentegen niet compatibel met 5G.

De tablet is in vier configuraties beschikbaar:

  • Een wifi-versie van 128 GB voor € 899 
  • Een wifi-versie van 256 GB voor € 979
  • Een 5G-versie van 128 GB voor € 1 099
  • Een 5G-versie van 256 GB voor € 1 179

Jammer voor een toestel in deze prijsklasse is dat het niet over een hoofdtelefoonaansluiting beschikt, enkel over een USB-C-aansluiting.

Minder goed op fotogebied

De S7+ is uitgerust met een primaire camera van 13-megapixel (MP), ondersteund door een secundaire autofocuscamera van 5 MP. Voor selfies is er de frontcamera van 8 MP. Verbazingwekkend genoeg heeft de tablet geen flitser, wat onbegrijpelijk is in deze prijsklasse.

De foto- en videoprestaties zijn het enige gebied waar de tablet trouwens niet erg hoog scoort en ons verbaasd achterlaat. Dit geldt ook voor zijn voorgangers. We zouden dus graag zien dat Samsung op dit vlak eindelijk beter wordt. 

Transformatie tot laptop

De S7+ is voorzien van het Samsung Dex-systeem, wat betekent dat je deze tablet als laptop kunt gebruiken, waarop je een toetsenbord, een muis en een extern scherm kunt aansluiten. 

Standaard wordt de S7+ geleverd met een traditionele 25W-lader. Maar je kunt natuurlijk wel een 45 W-snellader apart kopen, zoals bij Apple het geval is. Wij pleiten er echter voor dat dit type high-end toestel standaard wordt geleverd met een snellader.

Ontdek alle testresultaten van tablets in onze koopwijzer

De uitgebreide testresultaten van de Galaxy Tab S7+, en zeer binnenkort ook van de basisversie S7, kun je raadplegen in onze koopwijzer tablets, waar je ook onze beoordelingen van andere modellen kunt terugvinden.

APPLE IPAD PRO 11" 2021 (128GB WIFI) + MAGIC KEYBOARD
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.238,00
APPLE IPAD MINI 2021 256GB WIFI + CELLULAR
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 889,00
APPLE IPAD MINI 2021 64GB WIFI + CELLULAR
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 669,00
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2021

Ik ben op zoek naar een tablet voor oma en opa, een met WiFi én 4G zodat ze ook buitenshuis kunnen surfen.

Ik dénk dat er een model op jullie koopwijzer ontbreekt, maar het kan ook zijn dat jullie het verouderd vinden.

Zie www.bol.com/.../

Kunnen jullie daar meer over vinden? Ik vind dit toestel in elk geval heel betaalbaar!

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/04/2021

Ik ben op zoek naar een tablet voor oma en opa,met wifi en 4 G

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/07/2020

Beste,
Ik heb een abbonnement bij tesr aankoop waarbij een tablet je kado was .
Maar heb tot hiertoe nog niets ontvangen?
Dus mijn klantnummer is 3875879
- 50
Dus ik zou graag willen weten wanneer ik het ga ontvangen .
Want dit vind ik wel geen goede service .
Dus hoop ik snel op een reactie.
Vriendelijke groeten
De Paepe Laurette
Ruggeveldstraat4
2110 Wijnegem
Email
laurette.de.paepe@gmail.com
Tel. 0468/182122
Hopelijk komt het snel in orde want anders denk ik erover om mijn abbonnement op te zeggen
Grtjs.Laurette

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/09/2020
, Gereageerd:

Schande van TA

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/12/2020
, Gereageerd:

Mij was ook en tablet belooft bij aansluiting, na enkele weken contact opgenomen met TA en blijkt dat ik plots toch geen tablet meer kan krijgen omdat deze actie niet meer loopt, mag een ander cadeau kiezen, maar daar ben ik wel niet mee gediend.
TA is er om de consument te helpen, maar zijn zelf geen goed voorbeeld mijn inziens. Denk er dan ook over mijn abonnement stop te zetten

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2021
, Gereageerd:

Groot gelijk want... belofte maakt schuld en wie deze niet nakomt
krijgt een grote dikke ...t