Nieuws

Een 2-in-1-laptop voor de meer creatieve gebruiker

05 februari 2021

De Dell Inspiron 13 7000 is een 2-in-1-laptop die behoorlijk wat mogelijkheden biedt dankzij het grotere werkgeheugen, extra opslagruimte en de meegeleverde drukgevoelige pen. Voor een doorsneegebruiker is deze laptop onnodig duur, maar voor wie vaak in programma’s als Photoshop, Blender of Sketchbook werkt, kan de investering lonen.

Soms kun je een laptop gebruiken die wat meer creativiteit toelaat en waar je ook makkelijk onderweg mee kunt werken. Dat moet ongeveer het uitgangspunt zijn geweest bij producent Dell toen de Inspiron 13 7000 2-in-1 werd uitgedacht die verkrijgbaar is vanaf € 1 199.

Scherm 360 graden draaien en je hebt een tablet

Dat je hem makkelijk onderweg kunt gebruiken, heeft te maken met een aantal kenmerken, niet in het minst dat je het aanraakscherm 360 graden kunt draaien en je laptop zo veranderen in een tablet. Hij is bovendien erg licht met slechts 1,3 kg. Het scherm is aan de kleine kant. Het schermdiagonaal meet 13,3 inch of 33,8 cm.

Maak een tablet van je laptop

Zonder opladen kun je de 2-in-1-laptop ongeveer acht uur gebruiken om online te browsen. Dat is voldoende, maar nu ook niet uitzonderlijk. Er zijn andere modellen die het langer volhouden.

Degelijk uitgerust voor creatiever werk

Werk je vaak in programma’s als Photoshop, Blender, Sketchbook, Gimp of met andere beeld- of videobewerkingssoftware dan biedt deze Inspiron 13 7000 je interessante mogelijkheden. Zo bedraagt het werkgeheugen maar liefst 16 GB en beschik je over 512 GB SSD-opslag. Ook de meegeleverde stylus biedt de nodige voordelen.

Het aanraakscherm komt met “Active Pen Support” wat betekent dat de stylus drukgevoelig is. Door op een knop op de stylus te drukken kun je ook afwisselen tussen schrijven en gommen. Het scherm is bovendien in staat om een onderscheid te maken tussen de stylus en je hand, wat handig is als je notities wilt nemen met de pen.

De pen zit trouwens handig ingebouwd in een gleuf ter hoogte van het scharnier tussen scherm en toetsenbord. Op die manier kun je er altijd gemakkelijk aan.

De pen zit handig opgeborgen

Toch een kleine kanttekening: de geïntegreerde grafische kaart is degelijk, maar kan niet tippen aan een videokaart voor serieuze video- en beeldbewerking.

Toetsenbord, speakers en webcam overtuigen niet

Hoewel het scherm een erg robuuste indruk laat, kunnen we dat helaas niet zeggen van het toetsenbord. We merkten dat het een beetje doorbuigt wanneer je er wat harder op drukt en het maakt een ratelend geluid tijdens het typen. Tijdens een test met Skype merkten we dat het beeld erg duister en onzuiver was. Het geluid was synchroon, maar ruw.

Geluidskwaliteit is doorgaans een heikel punt bij laptops en bij deze Inspiron 13 7000 is dat niet anders. Je kunt hem daarom niet als draagbare luidspreker gebruiken. Daarvoor ontbreekt het onder andere aan bassen in de audioweergave.

Technische kenmerken

  • Aanraakscherm van 13,3 inch
  • 16:9 schermratio
  • Full HD-resolutie
  • Intel Core i7 1165G7-processor
  • 16 GB werkgeheugen
  • 512 GB SSD
  • Batterijduur: 8 uur (voor web browsen)
  • Wifi 6
  • Aansluitingen: HDMI-Poort, USB-C-poort met Thunderbolt 4, USB-A 3.1 Gen 1-ingang, Jack-aansluiting en Micro SD-kaartlezer 

Op zoek naar de ideale laptop voor jou?

Weet je nog niet welke laptop het ideale model is voor jou? Kijk dan eens in onze koopwijzer laptops waarin we tientallen modellen hebben geanalyseerd en beoordeeld na uitvoerige labotests.

Ga nu naar de koopwijzer laptops