Nieuws

Brandgevaar: Sony, Toshiba en Fujitsu roepen laptopaccu’s terug

19 april 2016
Brandgevaar

Sony, Toshiba en Fujitsu roepen bepaalde laptopaccu’s terug wegens brandgevaar. Hebt u een laptop van deze merken gekocht tussen midden 2011 en begin 2013 of is de laptop ondertussen in reparatie geweest, dan gaat u best na of uw model een gevaarlijke batterij bevat.

Door een productiefout in een aantal (lithium-ion) laptopaccu's van producent Panasonic kunnen deze spontaan oververhitten en vuur vatten. De bewuste batterijcellen zijn gebruikt in sommige laptops van Sony, Toshiba en Fujitsu die tussen 2011 en begin 2013 werden verkocht of ondertussen in reparatie zijn geweest. Voldoet uw laptop aan deze criteria, dan raden we aan te controleren of uw model tot de risicogroep behoort.

Dat kan via de website van de fabrikanten:

Gratis vervangaccu

Als uw laptop een van de getroffen modellen is, dan krijgt u een gratis vervangaccu toegestuurd. In tussentijd wordt aangeraden om de batterij uit de laptop te nemen en naar het containerpark te brengen. De laptop gebruikt u in afwachting van de nieuwe batterij enkel gevoed door netstroom.

Eerder op zoek naar een nieuw toestel?

Raadpleeg al onze testresultaten van notebooks, ultrabooks, chromebooks, convertibles en gewone desktop computers in onze Koopwijzer computers, en kies het toestel dat voor u het meest geschikt is.