Nieuws

Apple en Microsoft: 2 nieuwigheden binnenkort bij ons

22 november 2016
MacBook Pro Microsoft Surface Studio 

De (nieuwe) Apple MacBook Pro & Microsoft Surface Studio komen er binnen een paar weken aan. Ondertussen doet u er goed aan om te kijken naar onze Beste Kopen en Beste van de Test, want die zijn een stuk minder duur...
De nieuwe MacBook Pro is dunner en lichter dan zijn voorganger, en uitgerust met een Intel i5- of Skylake i7-processor van de 6e generatie. De innovatie ligt in de Touch Bar, een aanraakgevoelige balk die zich net boven het toetsenbord bevindt. De icoontjes die erop verschijnen zijn afhankelijk van de geselecteerde app en verschijnen niet langer op de onderkant van het scherm. De Touch Bar biedt toegang tot de belangrijkste commando’s en past zich aan de gebruikte programma's aan. Valt nog te bezien of de apps goed gebruik zullen maken van de Touch Bar.

Touch Bar MacBook Pro
De Touch Bar


De rechtstreekse concurrent van Apple is de Microsoft Surface Studio met een Intel i5- of i7-processor van de 6e generatie. We stellen twee innovaties vast bij deze all-in-one. Het aanraakscherm van 28'' kan, dankzij zijn gelede arm, zodanig worden dichtgeklapt dat het bijna waterpas is met het bureau, handig om te tekenen. Een andere nieuwigheid: de Surface Dial (toeslag van $ 99) waarmee bepaalde functies van compatibele apps kunnen worden bestuurd door hem over het scherm te verplaatsen.


  Microsoft Surface Studio Surface Dial
De Surface Dial

Luxe modellen tegen hoge prijzen

Deze twee computers zijn duidelijk zeer duur. Ze situeren zich in het gamma van geavanceerde producten voor marktniches (ontwerpers, kunstenaars,...), met name bij Microsoft. In voorbestelling in de VS wordt het entry-level model verkocht voor ongeveer $ 3000 excl. btw, het topmodel voor bijna $ 4200 excl. btw. Bij Apple moet u rekenen op € 1999 tot 2199 voor de MacBook Pro 13" en € 2249 tot 3199 voor de 15", beide met Touch Bar.

Ondertussen

Deze nieuwe producten zijn inderdaad technisch indrukwekkend, maar ze zijn erg duur en momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Hun komst in Europa wordt slechts binnen een aantal weken verwacht, of zelfs begin 2017 voor de Microsoft Surface.

Wij zullen deze computers onderwerpen aan onze tests van zodra ze beschikbaar zijn. Ondertussen kunt u in onze koopwijzer andere zeer goed presterende en minder dure modellen terugvinden, zowel in de categorie all-in-one als bij de laptops.

Wilt u een nieuwe computer kopen? 

APPLE MACBOOK PRO 13" 2020 M1
5 Stars
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 1.449,00
APPLE MACBOOK AIR 13" 2020 M1
5 Stars
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 1.129,00
LENOVO YOGA 7I (14")
5 Stars
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 1.349,00