Hoe wij testen

Hoe wij tablets testen

05 maart 2020

Wij kopen de tablets anoniem aan en sturen ze naar een onafhankelijk en gecertificeerd internationaal labo. Daar ondergaan ze tal van grondige, nauwkeurige en dus ook dure tests. In totaal beoordeelt het labo maar liefst 278 criteria.

Beschikbaar geheugen

Het labo zoekt uit hoeveel bruikbaar geheugen elke tablet heeft. Dat is immers een stuk minder dan de opgegeven geheugencapaciteit. De huidige besturingssystemen kunnen worden uitgepakt of ingepakt – en dus meer of minder ruimte innemen – naargelang van de geheugencapaciteit van het toestel waarop ze worden geïnstalleerd. Daar kun je als gebruiker niets aan veranderen. Voor een toestel van 16 GB wordt het besturingssysteem bijvoorbeeld zo compact mogelijk gemaakt. Daarom gaan wij na hoeveel bruikbare geheugenruimte er bij elke geteste tablet overblijft.

Dat is een belangrijk criterium als je gegevens wilt opslaan, zeker video’s. Zo neemt een film van 2 uur in een goede HD-kwaliteit ongeveer 3,6 GB in en vergen 12 muziekalbums ongeveer 1 GB geheugenruimte, afhankelijk van het formaat, de compressie en de bitrate (bitsnelheid).