Eerste indruk

Surface Book 2: dure kwaliteit

28 december 2017

De Surface Book 2 is een kwaliteitsvolle laptop met een afneembaar scherm dat je als tablet kunt gebruiken. Minpunten van het eerste model werden volgens de producent weggewerkt. Voor grafische toepassingen zijn interessante optionele gadgets voorhanden.

Net als zijn voorganger heeft de Surface Book 2 een aanraakscherm dat je kunt roteren of afnemen zodat je het als tablet kunt gebruiken. Het toetsenbord is stevig en betrouwbaar in tegenstelling tot dat van de Surface Pro tablet dat erg dun is.

Processor en gadgets

Er bestaan verschillende versies met verschillende processoren, maar allemaal zijn ze erg performant. Op onze website vind je een beoordeling van de Surface Book 2 met een i5 processor (€ 1749). De krachtigste versie heeft een quad core i7 processor (€ 3 449).
Optionele gadgets zoals de Surface Dock, Surface Dial en de Surface Pen hebben zeker hun waarde. Die laatste twee zijn uiteraard ontworpen voor grafische toepassingen. De Surface Dock is interessant omdat je hem o.a. als oplader kunt gebruiken.

Minpunten

We hebben de Surface Book 2 nog niet lang genoeg kunnen testen om te weten of de minpunten van de Surface Book 1 volledig zijn weggewerkt. De batterij was namelijk niet altijd even betrouwbaar en het toestel in het dock plaatsen en eruit nemen, ging vrij stroef.

Aanrader

Hoewel er een pittig prijskaartje aan hangt, vinden wij deze kwaliteitsvolle wel een aanrader voor wie er het budget voor heeft.

Op zoek naar een laptop?

Heb je niet genoeg budget voor een Surface Book 2, maar wil je toch zeker weten dat je kwaliteit in huis haalt, neem dan een kijkje op onze koopwijzer laptops.

Naar de koopwijzer laptops