Eerste indruk

Samsung Galaxy Tab S3: nieuw beeld en geluid

02 juni 2017
Samsung-galaxy-tab-s3

Hoewel tablets als product minder worden verkocht, blijven Apple en Samsung de concurrentiestrijd onverminderd voeren. Als antwoord op de iPad pro 9.7” komt Samsung met de Galaxy Tab S3 op de proppen, de opvolger van de Tab S2. De tablet bevat nieuwe technologieën voor beeld en geluid.

Meteen bij het uitpakken van de Samsung Galaxy Tab S3 valt op dat onze vingerafdrukken meteen over het hele toestel zitten. Gelukkig wordt een schoonmaakdoekje meegeleverd, maar een hoes is beter. Het amoled-scherm oogt helder en telt 2 576 × 3 096 pixels.

Mobile HDR Premium

Samsung is de eerste die een tablet op de markt brengt dat uitgerust is met Mobile HDR Premium. Dat label garandeert dat de tablet voldoet aan de criteria voor Ultra High Definition of 4K, op dit moment de hoogst mogelijke schermresolutie voor mobiele toestellen. Helaas kunt u daar alleen via de Samsung-videospeler van profiteren, want andere apps zoals Netflix produceren (nog) geen beeldmateriaal in 4K voor mobiele toestellen.

AKG geluidssysteem

Ook nieuw is het geluidssysteem van AKG waarmee u het geluid steeds in stereo ervaart. Op hogere volumes is de geluidskwaliteit echter niet indrukwekkend.

Moeilijk concurreren met laptops

Deze Galaxy Tab S3 behoort tot de beste tablets, maar de tabletmarkt is wel aan het krimpen. Een goede tablet kost immers bijna zoveel als een laptop die meer mogelijkheden biedt. Voor € 679 kunt u zich de Galaxy Tab S3 aanschaffen. Het is vermeldenswaard dat de Tab S2 intussen beschikbaar is voor minder dan € 419.

Vergelijk alle tablets in onze koopwijzer

APPLE IPAD PRO 11" 2021 (128GB WIFI) + MAGIC KEYBOARD
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.088,00
APPLE IPAD MINI 2021 256GB WIFI + CELLULAR
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 829,00
APPLE IPAD MINI 2021 64GB WIFI + CELLULAR
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 669,00