Dossier

Zo personaliseer je het Actiecentrum in Windows 10

26 september 2019

Een nieuwe melding in Windows 10 verschijnt standaard in het Actiecentrum. Maar wist je dat je die meldingen zelf kunt beheren of dat je via dat centrum toegang hebt tot snelle instellingen zoals batterijbesparing of bluetooth?

Het Actiecentrum is de centrale plek waar alle systeemmeldingen worden getoond. Je opent het door rechts op de taakbalk op te klikken. Als er nieuwe meldingen zijn, staat het aantal op de tekstballon. Klik bv. op de melding van een binnengekomen e-mail en de Mail-app zal openen om het bericht te tonen.

 

Om een melding uit het Actiecentrum te verwijderen klik je op het kruisje dat erbij staat. Je kunt ook alle berichten in één keer verwijderen door onderaan op “Alle meldingen wissen” te klikken. Daarnaast is het mogelijk om een melding te archiveren of aan te duiden als belangrijk (vlag).

Snelle acties

Onderin het Actiecentrum staan iconen voor “snelle acties”. Met een druk op de knop schakel je bv. over naar Tabletmodus of ga je naar het Instellingenscherm. Er staan normaal gesproken vier knoppen, maar na een klik op Uitvouwen (zie afbeelding hierboven) verschijnt de rest.

Personaliseer het snelmenu

Je kunt het menu met snelle acties aan je wensen aanpassen. Klik hiervoor op Alle instellingen. Klik in het volgende scherm op Systeem en dan in de linkerkolom op Meldingen & acties.

Onder Snelle acties klik je op Uw snelle acties bewerken. Het Actiecentrum verschijnt dan als volgt:

 

Klik op het pictogram van de punaise als je een functie uit dit menu wilt verwijderen. Om een functie toe te voegen klik je op Toevoegen. Als je klaar bent klik je op Gereed.

Beheer je meldingen

Onder Alle instellingen > Systeem > Meldingen & acties > Meldingen kun je ook instellen welke notificaties je wilt ontvangen. Microsoft geeft bv. graag tips over Windows. Wil je die liever niet te zien krijgen, vink die optie dan uit.

Nog wat verder naar beneden staat een overzicht van alle apps die toestemming hebben om meldingen in het Actiecentrum te plaatsen. Zet de schakelaar uit als het niet nodig is om berichten van een bepaalde app te krijgen. Door op de naam van zo’n app te klikken, kun je het nog nauwkeuriger regelen. Klik bijvoorbeeld op Mail om in te stellen of banners met meldingen of geluiden gewenst zijn.

 

Meer tips? Bestel onze praktische gids

Wil je meer tips over Windows 10? In onze nieuwste gids Windows 10 Tips&Trucs (ref. 156) vind je allerlei advies om het besturingssysteem (nog) beter onder de knie te krijgen. Als abonnee van Test Aankoop betaal je enkel 1,95 administratiekosten. Bestellen kan via 02 290 34 86 of op www.testaankoop.be/praktischegidsen.
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

16 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/01/2020

Hallo,
Wie heeft ook problemen met het "plots verdwijnen" van alle aangemaakte "postmapjes" in Windows 10 mail ? Verleden week is mijn Win10 Home vresie geupgrade (1909) .. maar bij het verdwijnen was het nog versie 1903.
Proximus die mijn "Skynet" account beheerd aan de lijn gehad voor uren ... en zij beweren dat geen enkele afwijking te vinden is. Maar ook op hun servers zijn de mappen weg ! Bovendien geven zij nu toe dat zij nooit "onze" mails backuppen ? ?
Win 10 mail kan zowel POP als Imap verwerken. Bij mij ingesteld op Imap = alles blijft op hun server, waardoor Je vanaf meerdere toestellen over de wereld kan Je mails verwerken (de nieuwe standaard eigenlijk om met PC, tablet of Smatphone te kunnen dooreen werken van overal. Maar dus levensgevaarlijk als de provider geen backup maakt !

Groeten, Dirk

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/01/2020

Ik heb Windows op al mijn toestellen reeds lang vervangen door een GRATIS LINUX-besturingssysteem, en dit tot mijn algehele tevredenheid. Op mijn laptop (HP Pavilion Entertainment PC) staat LINUX MINT, en op mijn I-Mac heb ik enkel nog FEDORA-LINUX draaien als OS. Ik kan het iedereen alleen maar ten sterkste aanraden om over te schakelen naar LINUX. Waarom nog betalen voor een besturingssysteem als er een gratis GRATIS OS bestaat welke even goed en intuïtief werkt?

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/11/2019

Misschien een goede tip voor personen met een verouderde laptop of pc die windows 10 niet aankan, even denken aan een linux distributie installeren op de oudere pc. Dan heb je nog iets aan de oude laptop of pc.Heb hier een laptop die +10 jaar oud is en die draaid een linux distributie die heel stabiel is en makkelijk om mee te werken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/01/2020
, Gereageerd:

Wat doet die linux? Kan je daarmee op wifi? Is dat beveiligd? Kan je een oude laptop ook niet als externe harde schijf gebruiken zonder op internet nog te gaan?

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/01/2020
, Gereageerd:

Linux is een alternatief en volledig besturingsysteem die alles kan wat windows ook kan en voor alle programmas waarvoor betaald moet worden in windows is er wel een gratis alternatief te vinden voor linux. Het is wat raar als je windows gewoon bent in het begin maar als je er een tijdje mee bezig bent wen je al snel aan de overstap. Ook zijn er veel sites te vinden waar je altijd wel uitleg of hulp kan vinden bij problemen met programmas of als je iets wil installeren. Het is niet zoals bij windows dat je enkel moet klikken om iets te installeren en dit schrikt velen af. Meestal vind je wel meteen een goede uitleg hoe alles te installeren en kan je copy paste doen om de meeste programmas te installeren. Vroeger was het ingewikkeld maar tegenwoordig is het veel makkelijker en voor elk windows programma is er een ngratis alternatief.

Meld je aan om toegang te krijgen.

30/10/2020
, Gereageerd:

Download zeker linux het is een top operating system, als je het een beetje personaliseert heb je een b.v een mac os 2.0
En het waar het is niet de allerbevijligste os, maar er zullen veel minder hackers op linux zitten dan op windows 10.
En het is heel goed voor je portomonee want het is gratis en het is goed voor je privacy(opensource gechekte broncode). En bijna alle applicaties op linux zijn gratis.
Maar je moet wel ms office verlaten, want je kan geen ms office downloaden(bijna omogelijk je moet heel veel geluk hebben) maar aan de andere kant kan je libre office gebruiken als een heel goede office pakket. Want je kan het ook zodanig personaliseren dat het gaat lijken op ms office. Maar misschien heb je niet zoveel tijd om dat allemaal te doen wegens je werk (ik ben nog maar 12 jaar oud dus heb ik heel veel tijd om te prutsen aan linux mint, linux fedora, linux unbuntu, linux lite....).
Maar als je tijd hebben is linux zeker een aanrader ;)
www.youtube.com/watch

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/10/2019

Hallo,

Mij hebben ze aangeraden om een nieuwe laptop aan te schaffen want veel van de vorige series laptops (Windows 7) hebben het vermogen niet om Windows 10 correct te installeren. Vaak ontstaan er dan ongewild fouten in het systeem en kan uiteindelijk tot een crash/vastlopen van je pc betekenen. Alle data lost en laptop is niet meer te herstellen...
Dus dan heb je geïnvesteerd in de aankoop van dat windows 10 update pack en is dan mislukt door te zwakke oude laptop die bij overmaat ook nog is de geest gelaten heeft...
Dus kreeg ik de aanbeveling een nieuwe laptop met reeds geïnstalleerd besturingssysteem van windows 10 aan te schaffen en zal ook naar behoren kunnen werken

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/04/2019

windows 10 geïnstalleerd op twee computers.
Een notebook Samsung met upgrade van win7 naar win10. Het testprogramma gaf groen licht.... Win10 werkte goed (op de Fn toetsen van het klavier na) tot aan de eerste grote upgrade. Vond de reden niet, repair werkte niet, maar kon gelukkig een vroegere toestand herinstalleren.... Ik heb upgrade uitgeschakeld want anders begint alles opnieuw... Ik vermoed problemen met oude drivers. Ervaar dat win10 te zwaar is voor het toestel....

Een desktop met i7 processor... Ik draaide win7 en win 10 (originele versie) in dual boot. Draaide ook goed tot aan de upgrade. Enkel herinstalleren kon helpen. Maar ook hier zou het probleem zich wellicht hernieuwen. Ik heb win10 er af gegooid en werk nog enkel met win7 (voor mij de beste windowsversie ooit).

Zonder die verplichte en omvangrijke upgrades waar je zelf niets aan kunt sturen, was er vermoedelijk geen probleem geweest.

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/05/2019
, Gereageerd:

heb ook windows 10 gratis upgrade gedaan en in begin verliep vlot tot 1ste update. Liep kompleet in het honderd op beide PC. (werkten daarvoor met Wind. 8) beide harde schijven gecracht. Nieuwe schijven moeten steken en nu werk ik nog steeds met Windows 8.1. Windows 10 moet voor mij niet meer

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020
, Gereageerd:

Die 1ste update was slecht , microsoft heeft die zelf terug geanulleerd en wat later terug vrijgegeven. Je kan ten allen tijde onder windows 10 een nieuwe update terug schroeven zelfs tot de vorige windows versie:-)

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/03/2019

Ben ook nog steeds een Windows 7 gebruiker.
Ik gebruik al jaren het programma WORKS als database programma.
Bij overschakelen naar Win 10 kan ik dit programma niet meer gebruiken en bijgevolg ook mijn databases niet.

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020
, Gereageerd:

Je kan onder windows 10 de compilaties van works omschakelen naar windows 7.
In de verkenner, zoek de works .exe en rechtermuisklik kist compatibiliteit

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/04/2019
, Gereageerd:

je kan works niet installeren op een W10 maar blijkbaar blijft works werken als je een upgrade van W7 naar W10 doet, als je eerst een kopie maakt van je systeem kan je dat uitproberen en terugdraaien als het toch niet werkt,

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/03/2019

Beste,
Overgang van Windows7 naar 10 verloopt vlot. Het is een zwaar programma.
Het geeft meer mogelijkheden maar het wordt eveneens commerciëler.

Ik vind het een aanrader om over te stappen en met geduld het nieuwe programma te installeren

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020
, Gereageerd:

Windows 10 is niet zozeer zwaarder maar is dan begonnen met de telemetrie en die uitschakelen gaat steeds slechter na elke grote windows10 update.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/11/2020
, Gereageerd:

Telemetrie ? Wat hebben gebruikers daaraan .. dikke commerciele *** van Microsoft !
Zelfs upgraden naar hun eigen Office pakket loopt fout .. Ik ben 65, heb heel mijn leven met windows gewerkt .. en heb nu meer miserie dan ooit !!!

Community

Communicatie & multimedia

community

Gerelateerde discussies