Dossier

Welke laptop kiezen voor je studierichting ?

25 augustus 2020
Onze selectie van de beste laptops voor de universiteit of de middelbare school.

De eerste lessen komen al gauw dichterbij. Duizenden studenten zullen de grote sprong naar het hoger onderwijs maken en hebben een nieuwe computer nodig. Of je nu naar de universiteit of naar een hogeschool gaat, hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt ? Waar moet je op letten qua prestaties, prijs, schermgrootte, connectiviteit... Onze experts begeleiden u in de wereld van de « leergierige » laptops.

Inleiding

Voor de overstap naar het hoger onderwijs (universiteit of hogeschool) moet je vaak je thuis PC achterlaten en voor de eerste keer een laptop aanschaffen. 

Heb je al min of meer een budget vastgesteld ? Of helemaal niet ? Hier zijn een paar vragen die je zullen helpen een intelligente keuze te maken bij de aankoop van een nieuwe computer :

  • Kan je je laptop comfortabel mee nemen naar de les, naar kot, naar huis ?
  • Hoe overleef je de grote schooldagen met een enkele acculading ?
  •  Hoe zorg je voor een goede internettoegang ?
  •  Kan je een projector aansluiten voor als je een presentatie moet geven ?
  •  Hoe combineer je rekenkracht met een redelijke prijs ?

Verder hou je best ook rekening met andere functies, zoals connectiviteit (we vertellen u alles over USB-C).

Voor een budget van € 699

Uiteindelijk komen wij op een budget van € 699 neer voor 3 toestellen die goed tot zeer goed scoren op belangrijke criteria zoals de levensduur van de batterij, wifi verbinding, opstarttijd en voldoende opslagruimte en RAM voor de doorsnee gebruiker.. De drie geselecteerde laptops hebben wel een (iets) minder goed scherm en speakers en ontbreken premium aspecten..

Wens je liever meer luxe ? Heb je een beter scherm/geheugenopslag nodig, of wil je een assertiever design ? Gebruik gerust onze koopwijzer laptops om te zien welke apparaten het beste aan je verwachtingen voldoen. Vergelijk hun verschillende troeven door dezelfde oefening te doen als wij (geheugenopslag, batterij, opladen, poorten, connectiviteit, enz.).

BEKIJK 56 LAPTOPS

Ben je van plan om kunst te studeren en heeft u een goed gekalibreerd scherm nodig, met bijzonder betrouwbare kleuren, voor je toekomstige projecten ? Of heb je echt meer geheugen nodig om met video's of foto's te werken ? Koop dan een iets duurdere computer, of een kwaliteitsmonitor (reken op een budget van ongeveer € 200). Een andere mogelijkheid is om je thuis/kot/kot vaste computer te combineren met een apparaat dat zich vooral leent tot het maken van notities.

Onze keuze

We hebben drie notebooks geselecteerd : Lenovo Ideapad Flex 5 14ARE05, Acer Swift 3 SF314-42-R4VX en Huawei MateBook D 14. Ze staan respectievelijk op de eerste, tweede en vierde plaats in onze selector (in de range van € 500 tot € 800).

De Acer Swift 3 SF314-42-R4VX is momeneel uitverkocht in de meeste webshops. Je kunt het toestel wel nog vinden bij kleinere verkopers. Let er wel op dat de configuratie dezelfde is (AMD Ryzen 5 4500U, 8 GB RAM en 512 GB opslag).

Ontdek al hun sterke (en zwakke punten) in de secties aan de rechterkant.

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren