Nieuws

Samsung-soundbar voor €145? Fake deal!

Verschillende retailers goochelen met de Black Friday-prijs voor de Samsung HW-N400-soundbar. Ofwel hebben ze de aangekondigde promoprijs al eerder toegepast, ofwel verkochten ze de soundbar al aan een lagere prijs (zelfs onder de €145). Een fake deal, aldus onze prijsjagers.

26 november 2020

Vanden Borre pakt uit met een Black Friday-prijs van € 145 voor de Samsung-soundbar, terwijl je op de grafiek hieronder duidelijk kan zien dat ze deze prijs al in januari 2020 hebben gebruikt. Ook tijdens Black Friday vorig jaar en de solden van augustus dit jaar kwam hun promoprijs in de buurt van € 145. Bovendien liet Vanden Borre de prijs tussen 3 en 17 november plots terug stijgen naar € 199 om dat bedrag nu als doorstreepte prijs te kunnen tonen. Dat zijn valse praktijken!


Ook Bol.com heeft hier een handje van weg. De webshop kondigt een Black Friday-prijs aan van € 149 voor de betreffende soundbar, terwijl ze in september van dit jaar al een lagere prijs hebben gebruikt (€ 147)!

In het algemeen zien we dat andere retailers (zoals Krëfel en Coolblue) een Black Friday-prijs rond de € 149 vragen, terwijl ze het product al eerder aan deze prijs of zelfs onder de € 145 hebben aangeboden.

Reden te meer om steeds zelf de prijsevolutie te checken. Dat kan je via de detailfiche van de Samsung HW-N400Onze expert soundbars Roy Metz over deze Samsung HW-N400: "Weet dat dit model stamt uit het vorige gamma van Samsung en dus binnenkort uit de handel zal verdwijnen. Dit basismodel presteert aardig voor een toestel onder de € 200 en zelfs beter dan sommige duurdere soundbars. Het is een heel compacte soundbar die erg gebruiksvriendelijk en energiezuinig is. Ze biedt een degelijke geluidskwaliteit en is goed voor hoge tonen. Er zijn wel een paar nadelen. Zo heeft ze slechts één HDMI-poort, geen surround en geen aparte subwoofer."

Vergelijk, vergelijk, vergelijk

Dit voorbeeld toont eens te meer aan dat je niet te snel voor een deal hoeft te vallen. Wees kritisch, vergelijk en maak pas dan je keuze. Op ons speciale Black Friday-platform helpen wij je de beste deal te vinden voor meer dan 100 producten getest en aanbevolen door onze experts, en veel meer.

Naar het Black Friday-platform