Nieuws

De koptelefoon met ruisonderdrukking van Sony: efficiënt, maar prijzig

20 juni 2016
sony hoofdtelefoon

Als we eropuit gaan, stellen we ons vaak tevreden met gewone oordopjes, maar opteren voor de luxe van een koptelefoon is meestal synoniem met betere geluidsprestaties. De Sony MDR-100ABN koptelefoon bewijst dat. Zijn voordelen? Draadloos, goed geluid, ruisonderdrukking en telefoonfunctie. Er wordt hem echter verweten dat hij een beetje zwaar en duur is.

Deze koptelefoon biedt een goede geluidskwaliteit en een ruisonderdrukkingsfunctie. Deze laatste helpt om lage en continue tonen te dempen, terwijl de dikke kussentjes van de koptelefoon voor een goede geluidsisolatie zorgen (efficiënter voor hoge tonen). Een nadeel: bij draadloos gebruik kan er interferentie optreden waardoor een storend nevengeluid wordt gegenereerd. 

Praktisch 

Het apparaat werkt draadloos (via Bluetooth en NFC), maar wordt toch met een kabel geleverd. De autonomie ervan is 20 uur in de luistermodus, draadloos met ruisonderdrukking, maar stijgt naar 22 uur in de luistermodus, met draad en zonder ruisonderdrukking - een toereikende duur voor een audiokoptelefoon. Met deze koptelefoon kunt u ook handsfree bellen. Hij beschikt over twee microfoontjes onder de oorschelpen en een knop om gesprekken aan te nemen. 

Design, ergonomisch, maar zwaar 

Deze prachtig ontworpen Sony heeft een origineel en puur design. Hij is verkrijgbaar in 5 kleuren (rood, bordeaux, groen, blauw en zwart). Een mooi kleurenpalet dat (bijna) iedereen tevreden zou moeten stellen. 

Een pluspunt: de oorschelpen zijn opvouwbaar, zodat de koptelefoon minder ruimte inneemt in uw tas. Maar als u graag licht reist, kan dit apparaat tegenvallen. Met een aanzienlijk gewicht van 290 g, laat deze koptelefoon zich moeilijk vergeten. De batterij is daar gedeeltelijk de oorzaak van. De druk die de koptelefoon op het hoofd uitoefent, zou u echter niet moeten hinderen, maar sommige mensen zouden het onaangenaam kunnen vinden om hem lang te dragen. 

Nogal duur 

Een groot nadeel van deze Sony: de koptelefoon kost € 300, hoewel hij wordt geleverd met een 1,2 m lange draad, een USB-kabel om de batterij op te laden en een harde beschermdoos.