Nieuws

Bluetoothspeakers: nieuwe modellen

05 januari 2018

Bluetoothspeakers zitten al een tijdje in de lift. Hoewel oorspronkelijk bedoeld om overal mee naartoe te nemen, worden ze ook steeds vaker gebruikt als vaste luidspreker in huis. We bieden een overzicht van een aantal recente modellen.

Bluetoothspeakers worden steeds populairder. Om die reden testen wij regelmatig nieuwe modellen.

In onze koopwijzer bluetoothspeakers kun je de gedetailleerde testresultaten raadplegen van meer dan 50 modellen, dus aarzel niet om er gebruik van te maken als je op zoek bent naar een geschikt toestel.

Naar de koopwijzer bluetoothspeakers

Hieronder nemen we een aantal recente modellen onder de loep in de vorm van een korte bespreking van de plus- en minpunten.

Bose Soundlink Revolve (€ 199 – 229) en Revolve + (€ 278 – 329)

Het design in de vorm van een fles laat toe dat het geluid naar alle kanten wordt verspreid. Deze speaker is bestand tegen waterspatten. Enige minpunt is het prijskaartje.

Bose Soundlink Micro (€ 119 – 129)

Bij deze speaker primeert de draagbaarheid en waterdichtheid. Het is een handig, compact model, maar zoals wel vaker gaat dat ook gepaard met een mindere geluidskwaliteit. Een ideale metgezel voor je outdoor activiteiten. De bluetoothverbinding is wel teleurstellend traag.

JBL Boombox (€ 449 – 519)

Met zijn 5,3 kg een heus zwaargewicht onder de draagbare speakers. Bovendien ook een van de duurste modellen, maar daar staat iets tegenover: 38 uur luisterplezier zonder opladen aan 80db. De geluidskwaliteit is ook erg goed. Dankzij 2 USB-poorten kan de Boombox ook als laadstation dienen.

JBL Charge 3 (€ 138 – 199)

De opvolger van onze Beste Koop, de Charge 2+. Deze speaker presteert prima op alle vlakken en is volledig waterdicht. Met maar liefst 25 uur batterijautonomie moet je helemaal niet zo vaak opladen. Zoals de naam al doet vermoeden, fungeert deze Charge 3 ook als laadstation.

Ultimate Ears Wonderboom (€ 75 – 99)

Deze kleine speaker van Ultimate Ears, ongeveer zo groot als een tennisbal, is onze Voordelige Keuze. Gezien zijn kleine formaat is de geluidskwaliteit correct. Ideaal voor in je reiskoffer.

Philips BT7900/BT6900/BT7700/BT3900 (€ 49 – 99)

Philips heeft zijn gamma aan bluetoothspeakers opgefrist. Toch blijven de prestaties hooguit middelmatig. Het enige model dat ons kon overtuigen met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de BT7700. Jammer genoeg heeft Philips de productie van dat model al na enkele maanden stopgezet.

Sony SRS-XB10/20/30/40 (€ 40 – 230)

Alle nieuwe modellen van Sony zijn waterbestendig. De geluidskwaliteit is in verhouding met de prijs. Het zijn allemaal erg draagbare toestellen en goed tot uitstekend wat betreft gebruiksgemak.