Nieuws

Apple Airpods Max enkel voor fans met diepe geldbuidel

05 februari 2021

Terwijl andere merken vaak proberen om zoals Apple te zijn, blijft Apple gewoon zichzelf met de Apple AirPods Max, hun eerste draadloze hoofdtelefoon. Hij wordt onder andere gekenmerkt door ingebouwde microfoons aan de binnenkant en een duizelingwekkend prijskaartje. Objectieve muziekliefhebbers zullen voor veel goedkopere modellen kiezen die kwalitatief zeker niet moeten onderdoen.

We weten al langer dat fans van Apple graag wat dieper in de buidel tasten voor producten die de techfirma uit California op de markt brengt. Ze lijken het soms te beschouwen als manna dat uit de hemel neerdaalt. Maar voor de Apple AirPods Max zullen ze toch érg diep in hun portemonnee moeten schrapen. De eerste hoofdtelefoon van Apple kost namelijk minstens € 629.

Erg goede ruisonderdrukking

De draadloze hoofdtelefoon bevat dan wel nieuwe snufjes zoals aan beide kanten ingebouwde processoren (de dure H1-audiochip die automatisch frequenties aanpast rekening houdend met de morfologie en zelfs de positie van je hoofd) en microfoons aan de binnenkant die het geluid aanpassen naargelang waar je naar luistert, maar de meerwaarde daarvan is niet revolutionair.

Microfoons aan de buitenkant zijn er ook, maar dat is niet zo ongewoon. Die werken in functie van de ruisonderdrukking zodat die wordt aangepast aan het omgevingsgeluid. Het moet gezegd dat die ruisonderdrukking erg goed is bij de AirPods Max.

Een technologisch hoogstandje

Prima geluidskwaliteit, maar je moet toch een beetje gek (van Apple) zijn

Maar een van de belangrijkste criteria is natuurlijk de geluidskwaliteit. Die is erg goed, want dynamisch, krachtig en helder. Toch heeft bijvoorbeeld onze Beste van de Test bij de hoofdtelefoons een betere geluidskwaliteit en ook een uitstekende ruisonderdrukking voor – hou je vast – de helft van de prijs. Als nu je klomp niet breekt.

En voor degenen die het nog niet als vanzelfsprekend beschouwen: wil je het maximum halen uit deze AirPods Max dan kan dat alleen in combinatie met een iPhone of iPad.

Apple probeert met de AirPods Max niet te concurreren met high fidelity hoofdtelefoons die professionals gebruiken, ook al zit het wel in een vergelijkbare prijscategorie. Je moet dus echt wel een Apple-fanaat zijn om er zoveel voor te willen betalen.

Relatief zwaar en geen mogelijkheid om over te schakelen op kabel

De batterij gaat iets meer dan 20 uur mee, wat niet uitzonderlijk is, maar zeker niet slecht. Daar staat tegenover dat het een van de zwaarste hoofdtelefoons is uit ons testgamma, met 385 gram. Het draagcomfort vinden we niet optimaal, ook al is het design erg verzorgd. Je hebt ook geen mogelijkheid om een kabel te gebruiken. Hij werkt alleen draadloos. 

Het draagcomfort kan beter

Om de AirPods Max op te laden, krijg je van Apple enkel een USB-C/ lightning-kabel meegeleverd, maar geen USB-C-lader. Die moet je apart kopen als je er nog geen hebt. Allemaal kleine minpuntjes die erop wijzen dat het helemaal niet om een fenomenale hoofdtelefoon gaat, ook al is ie erg goed.

Op zoek naar de ideale hoofdtelefoon voor jou?

Ben je niet zo’n Apple-fanaat en heb je niet zo’n groot budget te besteden? Neem dan een kijkje op onze koopwijzer hoofdtelefoons om te zien welk model het beste aansluit bij jouw verwachtingen.

Ga naar de koopwijzer hoofdtelefoons