Dossier

Bescherm uw computer tegen malware

19 mei 2017
malware

Malware, ransomware, phishing: uw computer wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei gevaren. Een goede virusscanner biedt in principe voldoende bescherming, maar door een ongelukkige klik kan er toch malware op uw computer terechtkomen. Een programma als Malwarebytes helpt die te vinden en verwijderen.

Installeer de juiste versie

De betalende versie van Malwarebytes beschermt uw Windows-computer of Mac actief tegen malware en phishing. Een goede virusscanner doet hetzelfde, maar beschermt u ook tegen virussen. Een actieve bescherming vraagt veel van uw computer en het heeft dan ook weinig zin om twee programma’s hetzelfde werk te laten doen. Om regelmatig manueel een scan te starten voor dat extra beetje zekerheid, volstaat de gratis versie van Malwarebytes ruim.

Volg deze stappen om het programma veilig te installeren:

  1. Surf naar https://nl.malwarebytes.com/ en klik op Gratis versie om het programma te downloaden.
  2. Klik onderaan uw scherm op Opslaan en daarna op Uitvoeren en sta het programma toe om wijzigingen aan uw computer aan te brengen.
  3. Kies uw taal en klik op OK.
  4. Klik in het volgende venster op Volgende.
  5. Het programma vraagt om de voorwaarden te accepteren. Klik op Ik accepteer de licentieovereenkomst en klik twee keer op Volgende.
  6. Kies de map op uw computer waar u het programma wilt plaatsen.
  7. Wilt u geen snelkoppeling naar het programma op uw bureaublad, vink die optie dan uit, klik op Volgende en vervolgens op Installeren.
  8. Klik tot slot op Voltooien.

Opgelet: u hebt nu automatisch een proefversie van het betaalabonnement geïnstalleerd. Na twee weken zal het programma u pushen om de betaalversie te nemen. Gelukkig kunt u dit voorkomen indien u niet geïnteresseerd bent. Na de installatie opent het programma automatisch. Onderaan verschijnt een balk: klik op Premium-proefversie deactiveren. U krijgt dan volgend scherm te zien.

malwarebytes