Persbericht

Test Aankoop stelt zich burgerlijke partij in de Ferrero-zaak

16 juni 2022

In april werd duidelijk dat er een link bestaat tussen de consumenten die ziek werden na het eten van Kinder-chocolade en de Ferrero-fabriek in Aarlen. Na grondige analyse weten we nu dat zeker 62 gevallen van salmonellabesmettingen in België gelinkt zijn aan de fabriek.

De Ferrero-fabriek is nog altijd gesloten en vorige week waren er zelfs opnieuw huiszoekingen in België en Luxemburg. Ondertussen heeft Test Aankoop zich burgerlijke partij gesteld in het kader van het lopende onderzoek.

Dossiers over voedselveiligheid zijn altijd prioritaire dossiers voor Test Aankoop”, zegt Laura Clays, woordvoerder van Test Aankoop. “We hebben besloten om ons in deze zaak burgerlijke partij te stellen om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen van alle eventuele problemen die hebben plaatsgevonden en wie daarvoor verantwoordelijk zou zijn. Op basis van die informatie willen we het niveau van voedselveiligheid voor iedereen verbeteren en eventueel ook een actie starten om gedupeerde consumenten beter te compenseren.”

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.