Nieuws

Supermarkt te druk? Dit zijn de alternatieven

20 maart 2020

Te druk in de supermarkt en onlinebestellingen volgeboekt? Wij maakten een lijst met enkele handige alternatieven. Probeer eens een maaltijdbox, een automaat bij de boer, of om groenten en fruit vooraf te bestellen bij je buurtwinkel.

Doordat heel wat mensen de supermarkt momenteel liever mijden, is het bijzonder druk bij onlinesupermarkten zoals Carrefour en Delhaize. Bestellen via Collect & Go van Colruyt is zelfs niet meer mogelijk. Vind jij het ook veiliger om de komende dagen of weken je boodschappen online te bestellen of maaltijden thuis te laten bezorgen? Dan bestaan er ook minder bekende alternatieven om gezonde voeding te kopen. Een overzicht.

Maaltijdboxen

Maaltijdboxen besparen tijd en leren je nieuwe ingrediënten en recepten kennen. Voor wie al langer twijfelde, kan het nu het uitgelezen moment zijn om ze eens uit te proberen. Wij lieten recent onze leden een aantal maaltijdboxen testten, en sommigen vonden dat ze niet genoeg vlees en te veel groenten bevatten.

De geteste maaltijdboxen beloven dan ook gezonde en evenwichtige gerechten. Ze zijn praktisch, maar wel duur. De rest van onze bevindingen lees je in ons artikel.

Rechtstreeks bij de boer

Nog verser kan het niet. In Vlaanderen en Brussel kun je op de website www.rechtvanbijdeboer.be opzoeken waar jij in de buurt lokale producten kunt kopen. Je vindt er hoevewinkels met groenten- en fruit, hoeveslagerijen, webwinkels met lokale producten en automaten zoals aardappelautomaten, melkautomaten en nog vele andere handig opgelijst.

Korteketeninitiatieven bieden duidelijk tal van voordelen op economisch, ecologisch en sociaal vlak, en bestaan in heel wat verschillende vormen. Tot nog toe bleven zulke initiatieven toch enigszins beperkt tot een (weliswaar groeiende) nichemarkt. De huidige omstandigheden kunnen een goede motivatie zijn om te onderzoeken welk initiatief of verkooppunt uit je buurt bij je past. 

Bij deeleenkoe.be of deeleenvarken.be koop je samen met anderen online een koe of varken. Wanneer het dier volledig verkocht is, wordt het vlees in gelijke pakketten verdeeld om daarna gratis thuis geleverd te worden.

Wil je weten welke seizoensgroenten en -fruit nu lokaal verkrijgbaar zijn? Onze groenten- en fruitkalender biedt raad.

Via een platform of app

Heel wat apps en platformen bieden technische ondersteuning om online te bestellen en betalen bij je lokale handelaar. Jij bestelt en betaalt via de app of het platform, en in de winkel of het restaurant in de buurt wordt je bestelling klaargezet. Soms kun je thuis laten leveren, in andere gevallen moet je je bestelling zelf afhalen. 

Enkele voorbeelden uit het aanbod:

  • Too good to go is een app die voedselverspilling probeert tegen te gaan. Je kunt niet kiezen wat er precies in je pakket zit, maar doorgaans krijg je een mooie korting.
  • Deliveroo, Takeaway.com en Uber Eats zijn platformen waar je je maaltijd bestelt en aan huis laat leveren. Lees meer over onze enquête over maaltijden aan huis.
  • MyOrder van maaltijdchequeverdeler Edenred geeft een lijst van mogelijkheden om maaltijden online te bestellen, af te halen in je buurt en te betalen met je maaltijdcheques.
  • Op Slagersonline en Bakkersonline vind je respectievelijk slagers en bakkers uit de buurt, waar je kunt bestellen en betalen met onder andere Bancontact, Payconiq, Ticket Restaurantcheques, Paypal.

Bij de handelaar uit je buurt

Verschillende handelaars en restaurants nemen zelf initiatief om bestellingen telefonisch, via hun website of zelfs Facebook Messenger aan te nemen. Sommigen leveren ook gratis aan huis. Zo zijn er marktkramers die speciale groenten-en fruitpakketten aan huis leveren, een mooi initiatief.

Ga op zoek op de websites, facebookpagina’s en instagramberichten van winkels uit je buurt of vraag eens na bij vrienden en familie of ze tips hebben. Neem eventueel contact op met de winkelier of restaurantuitbater om af te spreken hoe de betaling en het afhalen van de bestelling kan verlopen.

Koop gezonde voeding en respecteer de hygiënemaatregelen 

Laat je niet leiden door paniek om grote voorraden ongezonde voeding in huis te halen. Het is belangrijk om gezond en evenwichtig te eten, dus veel groenten en fruit en minder ultrabewerkte voedingsmiddelen op je bord.

Hou ook steeds rekening met de speciale hygiënemaatregelen: handen regelmatig wassen en afstand houden. Meer tips over hoe je veilig boodschappen kunt doen, lees je hier.  

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

104 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2021

Ik bestel alle boodschappen online en ga zelden winkelen. Ook met kortingsfolders als https://www.rabato.com/nl/dirk lukt het me om geld te besparen

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/12/2020

Interessante statistieken voor cijferaars maar het meermaals NIET IN VOORRAAD zijn van producten in RECLAME, voor mij in een afhaalpunt van Collect&Go, en dat men ook daarna niet wil leveren is wat de mij financieel raakt. Een hoop technische uitleg van COLRUYT waarom dat dit niet mogelijk zou zijn doet niets af aan het feit dat ze de wet wetens en willens overtreden. Ik hou echter alle bewijzen goed bij. Via uw zoekfunctie krijg ik echter geen treffers die me verder helpen, alsof ik de enige zou zijn met dit voor mij en mijn vrienden veelvuldig voorkomend probleem.

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/01/2022
, Gereageerd:

Heb in die eerste coronaperiode Delhaize aan huis laten leveren . De eerste levering ontbrak 25 % van de artikelen, de tweede 15 % . Dus ik moest toch nog naar de winkel. Nadien Collect en go gedaan 'Colruyt), er ontbrak op een 7 tal afhalingen( van telkens ongeveer 20 artikelen ) slechts twee maal één artikel. Ik ben dus uitermate oneens met u die niets anders heeft geschreven (alle reacties samen ) dat Colruyt ver ondermaats was en Delhaize stukken beter vond. Sorry, maar ik ervaarde heel duidelijk iets anders. En nota bene , op geen enkel artikel van Colruyt had ik iets op te merken. En nog meer, ik winkel ook bij Delhaize, maar telkens is mijnrekening 15 % tot meer duurder dan Colruyt. En Delhaize ( in Halle ) was absoluut niet vriendelijk in die periode. Zeer ver van ....En dat ik eens beklag deed bij Colruyt over 'onrijp' fruit (niet rijpte ) en werd beantwoord en me een dubbele portie gratis werd gegeven , kan elders worden gelezen . Idem nog recent over ontbrekend artikel (in promo), was er niet, maar ik kreeg het wel aan de promoprijs nadien. Mijnervaringen zijn zowat 100 % tegengesteld aan wat uw reacties, mag dat vermeld worden ?

Meld je aan om toegang te krijgen.

29/10/2020

OP 23 oktober 2020 schrijft TA dat de huisproducten bij Cora duidelijk zijn gedaald en na dit artikel staan enkele grafieken met verschillende supermarkten . Ik mis daar helemaal LIDL in ( en deels ook Makro, waar ik denk te ervaren dat dit vooral stijgingen zijn , maar kan me vergissen hoor ) Doch Lidl als zoals het gelijke beeld van ALDI, die zou toch moeten mee opgenomen/vergeleken

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/11/2020
, Gereageerd:

Lidl en Makro hebben geen website met online prijzen. Het is dan ook praktisch niet haalbaar om voor Lidl en Makro dagelijks prijzen van een hele productmand op te volgen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/11/2020
, Gereageerd:

Heeft ALDI dan wel zo een site ? Ik dacht het niet . Wat Aldi heeft , heeft Lidl ook, dat is een algemene lijn. Trouwens www.lidl.be , hier vindt je al veel prijzen , al zijn het de prijzen van de wekelijkse artikelen in de wekelijkse folder. Ze doen beter dan Aldi. Het blijft een ernstig tekort beide winkels niet in de vergelijking op te nemen , zeker als dit landelijk verspreide winkels zijn en Cora dat niet is , noch bv. Intermarché.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/11/2020
, Gereageerd:

Alles staat en valt bij de beschikbaarheid van online data, zeker als je dagelijks de prijzen wil opvolgen.
Bij Aldi vind je wel prijzen op hun website, ook al kan je geen boodschappen online bestellen.
Vorig jaar had Lidl een proefproject en was het wel mogelijk om online de prijzen te volgen. Maar dit is momenteel niet meer mogelijk. Dat is de enige reden waarom Lidl niet in deze vergelijking is opgenomen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/12/2020
, Gereageerd:

Wie kan hun folders dan niet raadplegen op internet? Bij Lidl en Makro heb ik dikwijls gekeken naar hun folders online. Sterker nog: de daar gepubliceerde RECLAME-aanbiedingen moeten ze zels wettelijk gezien leveren, terwijl van andere producten de rekken al eens leeg mogen blijken te zijn! Dat is ook de onzin van deze studies: bij Collect&Go zitten om de haverklap producten niet bij uw bestelling. Zelfs reclameaanbiedingen wat onwettig is. Ook later aan die voorwaarden leveren willen ze niet. Wel vervangproducten... die ze dan niet aan die reclamevoorwaarden willen aanrekenen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/10/2020

Als het prijsniveau van Colruyt veel lager ligt bij de start van deze meting, is deze grafiek niets waard. Dan is TA zelfs verantwoordelijk om mensen op een dwaalspoor te brengen. Nu lijkt het dat Delhaize so gentil is om de zakken, maar als je al veel te hoog zit en nu nog eens extra geld verdiend door Corona, is hun inspanning zo klein en iedereen, inclusief test aankoop, trapt in deze val.

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/08/2020

Waarom wordt Colruyt de lof toegezwaaid door te nuanceren dat het waarschijnlijk nog de goedkoopste is? Colruyt verdient dit absoluut niet. De exponentiële stijging tijdens de lockdown in omzet en dus winst van de supermarkten staat In schril contrast met het zware verlies van de horeca.
Alsof dit nog niet rendabel genoeg was, besloot Colruyt om de grootste prijsstijging (5%) van de sector door te voeren. Door hun hebzucht worden alle Colruyt klanten, die het reeds moeilijk hebben tijdens deze Coranatijd nog supplementair gestraft. FOEI, Colruyt! Het doet mij denken aan de zwarte markt praktijken tijdens de oorlog.
Delhaize liet zijn prijzen zakken met 1%. Colruyt kon dit in principe ook, maar verkoos om inhalig te worden. Het siert u niet, Colruyt! Ik en vele anderen hopen dat deze 'misplaatste' strategie een einde zal maken aan de hegemonie van de laagst geprijsde.
Mijn besluit staat vast: gezien de daling van Delhaize en de sterke stijging van Colruyt zal ik vanaf heden mijn boodschappen doen bij Delhaize, waar het altijd efficiënter, overzichtelijker, klantvriendelijker en vooral aangenamer is om te shoppen.
Patrick Meert - Aalst

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/12/2020
, Gereageerd:

Na een klein jaar Collect&Go shoppen met niet geleverde producten (ook in reclameaanbieding en nee, niet meer achteraf door tegoedbon!) heb ik mijn besluit genomen: vaarwel de oude vertrouwde kruidenier Colruyt. Ik ga met u mee naar bijvoorbeeld de Delhaize!

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/08/2020

Waarom wordt Colruyt de lof toegezwaaid door te nuanceren dat het waarschijnlijk nog de goedkoopste is? Colruyt verdient dit absoluut niet. De exponentiële stijging tijdens de lockdown in omzet en dus winst van de supermarkten staat In schril contrast met het zware verlies van de horeca.
Alsof dit nog niet rendabel genoeg was, besloot Colruyt om de grootste prijsstijging (5%) van de sector door te voeren. Door hun hebzucht worden alle Colruyt klanten, die het reeds moeilijk hebben tijdens deze Coranatijd nog supplementair gestraft. FOEI, Colruyt! Het doet mij denken aan de zwarte markt praktijken tijdens de oorlog.
Delhaize liet zijn prijzen zakken met 1%. Colruyt kon dit in principe ook, maar verkoos om inhalig te worden. Het siert u niet, Colruyt! Ik en vele anderen hopen dat deze 'misplaatste' strategie een einde zal maken aan de hegemonie van de laagst geprijsde.
Mijn besluit staat vast: gezien de daling van Delhaize en de sterke stijging van Colruyt zal ik vanaf heden mijn boodschappen doen bij Delhaize, waar het altijd efficiënter, overzichtelijker, klantvriendelijker en vooral aangenamer is om te shoppen.
Patrick Meert - Aalst

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/08/2020

Wij kijken elke week de reclamefolders na. Het loont de moeite om in verschillende winkels langs te gaan. Vooral de acties van 1+1 of 2+1 gratis worden in het oog gehouden. Wanneer er kortingen zijn waarvoor grotere hoeveelheden moeten aangekocht worden, dan spreken wij af met de kinderen. Eén iemand doet de aankoop en de goederen worden verdeeld. Wij knippen ook bonnen uit. Alle kleine beetjes helpen immers. Dus ja de prijzen zijn dan wel gestegen maar je kan, door uit je doppen te kijken, toch een deel besparen. Nog een tip : kijk steeds onmiddellijk je rekening na. Het gebeurt regelmatig dat bepaalde kortingen uiteindelijk niet verrekend zijn op je rekening. Dan is het de boodschap om dadelijk te reageren. Je krijgt dan het verschil wel meestal terugbetaald zonder problemen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2020

Lijkenpikkers. In crisistijden nog meer winst maken. Retailers leveren geen meerwaarde, enkel minderwaarde.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

En dan, zoals Colruyt , maar blijven beweren dat zij de goedkoopste zijn: " De laagste prijs!"

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/12/2021
, Gereageerd:

Wat mij het ergste stoort is dat testaankoop ook in die val trapt!

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/06/2021
, Gereageerd:

Wat opvalt is dat TA wel spreekt van een goedkoopste kar bij Colruyt, maar de prijzen zijn zo laag omdat de kwaliteit van de verse waren er systematisch op achteruit gaat. Dan krijg je natuurlijk betere prijzen maar klanten kennen ook wel het verschil. Fruit dat nooit afrijpt, aardappelen die te ruw behandeld werden en inwendig vol zwarte plekken zitten, kleiner kalibers, soms vreselijk zure druiven, citrusfruit enz... Ik ga evenveel naar Delhaize en ook daar hapert de toelevering (vooral reclameaanbiedingen die niet en nooit komen: het is bijna een Delhaize klassieker).

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/06/2021
, Gereageerd:

Dag Herman, naar jaarlijkse gewoonte stelde Test Aankoop verschillende winkelmandjes samen om de prijzen tussen de supermarktketens onderling te vergelijken: een met merkproducten, een met witte producten, een met huismerken en merken van Aldi en Lidl, en tot slot een gemengd mandje met merkproducten, witte producten én producten van huismerken.

Je kunt al heel wat besparen - gemiddeld 45 % - door producten van huismerken te kopen in plaats van merkproducten. De besparing kan nog oplopen als je ook witte producten in je winkelmand opneemt. De verschillende winkelmandjes kun je bovendien combineren met verse groenten en fruit of vlees naargelang je deze productcategorieën in de supermarkt of elders aankoopt. 

Als we kijken naar het prijsniveau van de verschillende supermarkten en die omzetten in een index, geeft onze enquête aan dat Colruyt (of Collect&Go) de goedkoopste winkel is (index 100) voor de mix van merken, witte producten en huismerken die de gemiddelde Belg koopt. Dat is althans het geval als Colruyt reageert op de prijzen die Albert Heijn hanteert. In dat geval houdt het Albert Heijn nipt af, met een prijsverschil van amper 1%.

Als Colruyt en Collect&Go niet op een Albert Heijn-winkel hoeven te reageren omdat er geen in de buurt is, ligt hun prijsniveau meteen een stuk hoger, meer bepaald 7 %.

Datzelfde prijsniveau – dus index 107 – is ook het prijsniveau van Okay, de buurtwinkel van Colruyt, als die reageert op de prijzen van Albert Heijn. Doet Okay dat niet, dan ligt zijn prijsniveau 15 % hoger dan de index 100 van de goedkoopste Colruyt-winkels. De winkels van de Carrefour-groep zijn 15 tot 19 % duurder dan de goedkoopste Colruyt-winkels.

De winkels van Spar, (AD)Delhaize, Intermarché en Makro zijn gemiddeld 21 à 22 % duurder dan de goedkoopste Colruyt-winkels. Match is gemiddeld zelfs 31 % duurder.

Behalve de prijs, spelen de nabijheid, de kwaliteit van het aanbod en de tevredenheid een rol bij je keuze voor een bepaalde supermarkt. In onze supermarktmodule vind je voor elke supermarkt informatie over de producten die in onze tests het label van “beste van de test” of “beste koop” kregen. Tevens vind je er informatie over 16 tevredenheidscriteria zoals de tevredenheid over de gekochte producten of de wachttijd aan de kassa. Voor die elementen kun je de supermarkt van je voorkeur met andere supermarkten vergelijken. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/12/2021
, Gereageerd:

De prijs is duidelijk niet het enige punt om te vergelijken. Wat de Colruyt winkelsbetreft, het voorbije decennium is de cocurentiestrijd sinds de komst van Heijn wel gunstig voor de prijzen in de Colruyt. Dat counteren ze met voor groenten- en fruitkenners duidelijke kwaliteitsverlagingen, die ik al heb willen tevergeefs aankaarten. De kwaliteitslabeling mag gerust tamelijk ruw zijn voor mijn part, gebruik desnoods een vast panel die wekelijks winkelt om smaak, afrijping of zieke producten te beoordelen buiten alleen maar de prijs. Meermaals zijn de vruchten bijvoorbeeld te zuur, ook te onrijp geplukt zodat ze niet afrijpen, minderwaardige soorten, en met resten van insecticides en vooral fungicides.
Dat wordt ook betaald maar niet zelden is er te veel uitval of afval (bijvoorbeeld bij aardappelen die niet zacht behandeld worden bij het verhandelen: krijgen inwendig kneuzingen die zwarte verkleuringen geven.)
Dan wordt ook Colruyt duur!

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/12/2021
, Gereageerd:

(vervolg)
Ik begrijp ook niet dat TA al een halve eeuw fruit test en bij druiven die een bepaalde natuurlijke waas kunnen hebben niet zien dat die nagebootst werd door sproeistoffen met een gelijkaardige kleur. Bij druiven met fungiciden meestal.
Wie de moeite doet om door wijnstreken te rijden enkele dagen voor de pluk ziet de wolken van de sproeimachines boven de druivenrijen uitstijgen. De lege bussen fungicides liggen dan aan de rand van het perceel voor wie wil weten welke producten toegepast worden. In de Colruyt en Delhaize zie je dan ook dikwijls de verdroogde druppels fungicide op de vrucht zitten. Nochtans zou volgens TA al die jaren nooit de limiet overschreden zijn...
Ook de zogenaamd biologisch geteelde vruchten blijken dikwijls nep te zijn. Waarom moet het telkens een of ander TV-programma zijn die dat ontdekt?

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Net zoals vroeger koop ik meestal producten waarbij grote korting wordt gegeven als je ze met meer dan 1 stuk aankoopt. Ik ondervind dus niet echt een grote prijsstijding.

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

En dan, zoals Colruyt , maar blijven beweren dat zij de goedkoopste zijn: " De laagste prijs!"

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/08/2020

Ik dacht dat de discussie over koopkracht zou gaan, maar blijkbaar wordt er meer gezwets over Corona maatregelen (niet dat it niet belangrijk is), dan over onze portemonnee. Daar gaat het artikel toch over. Ik vind dat u als consumentenvereniging dit wel even verder mag uitdiepen en de bevoegde instanties hierboven mag interpelleren. Door op de vlakte te blijven zetten we geen stap verder en blijven we braaf in het rijtje lopen. De nieuwe indexering komt er trouwens pas in mrt 2021.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2020
, Gereageerd:

Beste Ireen, het is net door de evolutie van de supermarktprijzen regelmatig onder de aandacht te brengen en de resultaten van onze studie bekend te maken dat elke consument weet hoe het nu precies zit met de supermarkt waar ie de aankopen doet. Maar het is ook de verantwoordelijkheid van de consument die, met deze beschikbare informatie, op zoek kan gaan naar een goedkopere supermarkt of handelaar in de buurt ! Zo kan de consument ook op zijn/haar beurt een invloed hebben op de prijzen en verandering teweegbrengen. Aan de hand van onze module kan je alvast op zoek gaan naar de goedkoopste supermarkt in je buurt : https://bit.ly/2VyCXzd  . Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/07/2020

Waarom stelt Test Aankoop steeds de warenhuizen in de belangstelling ? Hoeveel zelfstandige handelszaken hebben ze al kapot gemaakt ? Ik koop geen vlees, geen fruit, geen groenten, geen brood en gebak, geen vis, geen huishoudtoestellen, geen wijn enz... in een warenhuis. Nu met de coronacrisis waren de zelfstandigen ineens weer goed om de bevolking uit te nood te helpen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2020
, Gereageerd:

Dag André, we hebben zeker oog voor de lokale handelaars of boeren ! Hoewel we de prijszetting van de supermarkten op de voet opvolgen en regelmatig de evolutie van de prijzen communiceren naar de consument toe, kan je op onze site ook ons dossier raadplegen dat enkele waardevolle alternatieven oplijst (zoals maaltijdboxen, buurtwinkels, ... ) waar je je inkopen kan doen en zo tegelijk de lokale handel kan ondersteunen. Ik geef je graag de link ernaartoe mee: https://bit.ly/2Q9nEe1 . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/07/2020

de winkelkar is overduidelijk duurder geworden. Omdat ik een beperkt budget heb, kom ik nauwelijks toe met mijn leefgeld per week. Ik stel dit elke week telkens vast. Telkenmalen controlleer ik het kassa ticket en vraag me af wat ik meer heb gekocht, niets dus.

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/08/2020
, Gereageerd:

Hallo Micheline, het is inderdaad uitkijken geblazen als je inkopen doet ! Via onze module kan je alvast de goedkoopste supermarkt in je buurt opzoeken, ik geef je graag de link ernaartoe mee :  https://bit.ly/2VyCXzd . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/07/2020

Volkomen mee eens. Totaal onbegrijpelijk dat dit wordt toegelaten. Nóg een berg plasticafval erbij.

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/06/2020

Mensen worden in de war gestuurd. Er worden met kletsen andere prijzen om de oren geslagen. Niemand weet nog wie duur en goedkoop is

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/06/2020

Bij Colruyt moet ge nu altijd veel kopen om korting te krijgen soms 3 tot 6 verpakkingen wat mensen met een klein inkomen of die op een klein appartement wonen en geen kelder of andere bergruimte hebben niet kunnen zoals laatst bij aankoop van 3 verpakkingen cola van 2 liter 25% korting dus wie geld genoeg heeft winkelt goedkoper

Meld je aan om toegang te krijgen.

19/06/2020

Ik ben 80 jaar. Ik ga eenmaal per week naar Carrefour Market in Mortsel. Heb nog nooit problemen ondervonden. Niet aanschuiven om binnen te mogen, niet al te veel volk. Het enige wat ik doe, is mijn handen ontsmetten als ik binnen ga, en nadat ik de goederen (in een bak) in de wagen heb geplaatst. En thuis handen wassen na t'sorteren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2020

Waarom wordt het dragen van mondmaskers niet verplicht bij het winkelen???!

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2020
, Gereageerd:

Sommige winkels doen dit wel maar zo'n verplichting voor het dragen van mondmaskers bij het betreden van de winkel moet dan wel duidelijk aangekondigd worden aan de consument (bijvoorbeeld aan de ingang). Momenteel zijn mondmaskers enkel verplicht als je het openbaar vervoer neemt. Winkeliers en handelaars kunnen het dragen van mondmaskers dus verplichten voor hun eigen zaak, maar het is uit eigen initiatief, het is geen verplichting van overheidswege ! 

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/07/2020
, Gereageerd:

Klopt volledig. Het gekke is dat een enquête leert dat 70% van de deelnemers vinden dat het verplicht zou moeten worden gemaakt. De bedenking die ik hierbij maak is: als 7 op de 10 mensen dit effectief zouden toepassen (zelfs zonder verplichting) dan zou de meerderheid een duidelijk signaal geven: draag een mondmasker!

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2020

Het ogenblik is aangebroken om de zelfstandige kleinhandel te herwaarderen door de overheden en de suprematie van de warenhuisketens te doorbreken en te stoppen. Hoeveel slagers, bakkers, vishandels, gespecialiseerde fruitwinkels zijn er nog. Ik hoop dat de mensen inzien dat - spijtig dat ik het moet zeggen - dank zij de coronacrisis deze mensen terug wat erkenning kregen.


Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2020
, Gereageerd:

Ik ben er nog enkele vergeten : viswinkels waar je lekkere verse vis kunt kopen. Elektrozaken die je niet behandelen als een nummer maar waar je nog klant bent. Fotografen die je wegwijs maakten in het fotograferen en die je het geschikte toestel verkochten. Bloemisten. Ik vergeet er waarschijnlijk nog welk enkele.
Bovendien heeft kwaliteit een prijs en ik loop niet mee met de kudde die alleen witte producten koop.