Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Hoe testen wij mozzarella?

25 mei 2020

Naarmate de buitentemperaturen opwarmen, gaan we massaal voor frisse salades als lunch, avondeten of als bijgerecht. Een lekkere salade caprese bijvoorbeeld, met smeuïge mozzarella. Maar welke is nu de beste? En hoe hebben wij die voor jullie gevonden?

Volgende parameters werden getest op het einde van de houdbaarheid:

  • Indicatoren bewaring (schimmels & gisten);
  • Indicatoren hygiëne (E. coli & Staph. coag. Pos.);
  • Indicatoren voedselveiligheid (Salmonella & Listeria).

Voor de laatste twee indicatoren volgden we de relevante wetgeving, voor de indicatoren van bewaring baseerden we onze beoordeling op criteria die de UGent opstelde.

Alle koemelkmozzarella behaalde een uitstekende score voor microbiologie. Bij de buffelmozzarella zien we, door het hogere gehalte aan schimmels en gisten, ook redelijke scores bij twee van de zeven producten. De vijf andere scoorden uitstekend.