Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Hoe testen wij mozzarella?

25 mei 2020

Naarmate de buitentemperaturen opwarmen, gaan we massaal voor frisse salades als lunch, avondeten of als bijgerecht. Een lekkere salade caprese bijvoorbeeld, met smeuïge mozzarella. Maar welke is nu de beste? En hoe hebben wij die voor jullie gevonden?

Verplichte informatie

We hebben gecontroleerd of de etiketten aan alle wettelijke verplichtingen voldoen. Vermelden ze alle verplichte gegevens zoals de benaming, de producent, de vervaldatum, voedingswaarde en een hygiënemerk?

Alle geteste producten voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Vrijblijvende informatie

Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan de vrijblijvende gegevens die, volgens ons, helpen om het juiste product te kiezen. Zoals daar zijn:

  • De oorsprong van de gebruikte melk;
  • Het land van oorsprong;
  • Het aantal porties per verpakking;
  • De contactgegevens van de producent (e-mailadres of telefoonnummer);
  • De productiedatum;
  • Gedetailleerde instructies voor de bewaring na opening (temperatuur, hoeveel dagen, in eigen vocht of niet);
  • Voedingsinformatie per portie.