Hoe testen wij mozzarella?

Naarmate de buitentemperaturen opwarmen, gaan we massaal voor frisse salades als lunch, avondeten of als bijgerecht. Een lekkere salade caprese bijvoorbeeld, met smeuïge mozzarella. Maar welke is nu de beste? En hoe hebben wij die voor jullie gevonden?
We hebben 26 mozzarella’s op basis van koe- of buffelmelk uit Belgische supermarkten onder de loep genomen, waarvan vier "lightversies" met een verlaagd vetgehalte.
Van de bestudeerde producten dragen er drie een biolabel. Zes zijn van een nationaal of internationaal merk, de rest van Belgische verdelers.
We hebben de mozzarella geanalyseerd op smaak, samenstelling, authenticiteit, microbiologie en de volledigheid van het etiket. Verder deden we ook een prijsvergelijking. In onze koopwijzer vind je alle resultaten.
Naar onze koopwijzer mozzarella
Onze laboanalyses vonden plaats in december 2019, de degustatie in maart 2020. De prijzen dateren van maart 2020.
Alle mozzarella op basis van koemelk draagt een Nutri-Score C, bepaalde buffelmozzarella haalt Nutri-Score D.