Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Hoe wij lasagne bolognese testen

04 januari 2019

04 januari 2019
Een kant-en-klare lasagne is de ideale manier om snel en goedkoop een gemakkelijke maaltijd op tafel te toveren. Wij deden het nodige onderzoek om de Beste van de Test en een Beste Koop te vinden tussen het ruime aanbod. Benieuwd hoe wij dat deden? Je komt het hier te weten.

Nutritionele kwaliteit

De scores voor nutritionele kwaliteit per 100 gram werden toegekend op basis van de Nutri-Score, die we berekenden op basis van de informatie op het etiket. Wanneer de informatie over het vezelgehalte en het percentage groenten ontbrak, vroegen we die op bij de fabrikant of distributeur.

Deze score (van een groene A tot een rode E) geeft in één oogopslag een idee over de voedingswaarde van een voedingsmiddel, zodat je snel en gemakkelijk kunt vergelijken tussen producten.

We vergeleken de voedingswaarde van de kant-en-klare lasagnes met een lasagne volgens het klassieke recept én met de dagelijkse behoeften van een volwassen persoon.

Daarnaast keken we ook naar de nutritionele kwaliteit per portie en beoordeelden we of de geteste lasagnes al dan niet een evenwichtige maaltijd vormden. We bekeken de gehaltes verzadigde vetzuren, zout, vezels, groenten, energie en eiwitten.