Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Analyse van kamille-infusies: hoe gingen we te werk?

25 februari 2020

Bij koud weer valt een kopje thee of warme kruidendrank steeds in de smaak. We hebben achttien infusies met kamille getest en hun hoeveelheid verontreinigende stoffen geanalyseerd. Hieruit selecteerden we de beste en ook degene met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder lees je hoe we voor onze analyses te werk gingen.

Smaak

De kamille-infusies werden in het laboratorium blind geproefd door 60 consumenten (Vlamingen en Walen). De infusies werden bereid volgens de temperatuur, infusietijd en hoeveelheid water die op de verpakking vermeld stond. Indien de hoeveelheid water niet werd vermeld, werd de thee met 200 ml water gemaakt.

De testpersonen beoordeelden eerst het uitzicht en de geur van de infusie. Vervolgens gaven ze een algemene score en een score voor de smaak. Daarnaast werden de producten ook op meer nauwkeurig omschreven criteria beoordeeld: Is de smaak te sterk of net niet? Heeft de infusie een fruitsmaak, een zachte smaak, ...?