Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Analyse van kamille-infusies: hoe gingen we te werk?

25 februari 2020

Bij koud weer valt een kopje thee of warme kruidendrank steeds in de smaak. We hebben achttien infusies met kamille getest en hun hoeveelheid verontreinigende stoffen geanalyseerd. Hieruit selecteerden we de beste en ook degene met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder lees je hoe we voor onze analyses te werk gingen.

Etiket

Verplichte info

We hebben gecontroleerd of de etiketten aan alle wettelijke verplichtingen voldoen. Vermelden ze alle verplichte gegevens zoals de oorsprong van het product, de benaming, de allergenen en de gegevens van de producent en de vervaldatum?

Alle producten voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Vrijblijvende informatie

Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan de vrijblijvende gegevens die, volgens ons, helpen om het juiste product te kiezen. Het betreft bijvoorbeeld:

  • De oorsprong van de theebladeren: bij voorkeur de landen van herkomst (verplicht wanneer dit verwarring kan veroorzaken, in alle andere gevallen facultatief)
  • Het land waar het product verpakt werd.
  • Het aantal porties per pakket.
  • De contactgegevens van de producent (e-mailadres of telefoonnummer).
  • De productiedatum: zo weet u hoe vers/oud een product is.
  • Gedetailleerde instructies voor het gebruik zoals de infusietijd, de hoeveelheid water en de temperatuur van het water.
  • Informatie over de gebruikte plantaardige delen. Kamille-infusie wordt normaal gezien enkel met bloemen gemaakt.
  • Vrijblijvende voedingsinformatie per infusie van 100 ml en/of per portie.