Hoe wij testen

Analyse van kamille-infusies: hoe gingen we te werk?

25 februari 2020
kamille infusies

Bij koud weer valt een kopje thee of warme kruidendrank steeds in de smaak. We hebben achttien infusies met kamille getest en hun hoeveelheid verontreinigende stoffen geanalyseerd. Hieruit selecteerden we de beste en ook degene met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hieronder lees je hoe we voor onze analyses te werk gingen.

Inleiding

Thee en kruidendranken hebben al sinds jaar en dag een goede naam. Bovendien is er in onze streken steeds meer interesse voor deze warme dranken. Ze hebben een gezonde bijklank en beantwoorden perfect aan het toenemende belang van gezondheid en welzijn in onze maatschappij. 

Van de bestudeerde producten hebben er vijf een biolabel en vier een label betreffende duurzame en eerlijke handel (zoals UTZ of Rainforest Alliance). Acht infusies zijn van een nationaal of internationaal merk en de overige komen van Belgische verdelers.

We hebben de infusies geanalyseerd op aanwezigheid van vervuilende stoffen, smaak, geur, uitzicht en de inhoud van het etiket. Verder hebben we ook een prijsvergelijking uitgevoerd.

De analyses vonden plaats van juli tot november 2019. De prijzen werden in december 2019 bekeken.