Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Hoe wij hazelnootpasta testen

22 juni 2018
Hoe wij hazelnootpasta testen

22 juni 2018
Iedereen heeft wel zijn favoriete merk, maar hoe wij objectief hazelnootpasta’s testen, lees je hier.

Schadelijke stoffen

Ingrediënten zoals cacao of plantaardige vetten kunnen onbedoeld contaminanten of vervuilende stoffen met zich meebrengen die gezondheidsrisico’s inhouden als ze in te grote hoeveelheden aanwezig zijn. 

3-MCPD en glycidylesters

3-MCPD en glycidylesters (GE) zijn zulke schadelijke stoffen, en komen voor in geraffineerde plantaardige oliën en vetten. Vooral glycidylesters zijn zorgwekkend, aangezien ze genotoxisch zijn, wat betekent dat ze schade kunnen aanrichten in ons genetisch materiaal. De aanwezigheid ervan zou dan ook zo laag mogelijk moeten zijn.

Minerale olie

Wij testten eveneens op de aanwezigheid van MOSH en MOAH, bestanddelen van minerale olie die weleens in chocolade worden aangetroffen. Ook hier zouden de gehaltes zo laag mogelijk moeten zijn.