Hoe wij testen

Hoe wij garnalen testen

29 november 2021

Garnalen zijn van nature delicate producten die vers moeten blijven totdat ze kunnen worden gegeten. De keten van de visvangst (of de kweek) tot het bord is echter niet zo kort. Daarom is het zo belangrijk om hun versheid, hun microbiologische kwaliteit en de gebruikte bewaarmiddelen te controleren. De smaak en de textuur werden door een panel van experts beoordeeld.

Contaminanten

Residuen van antibiotica, zware metalen en PCB's

Aangezien de geteste roze garnalen afkomstig zijn uit de aquacultuur, hebben wij ze gecontroleerd op residuen van antibiotica (tetracyclines, chinolonen, chlooramfenicol, sulfonamiden en beta-lactam), zware metalen en PCB's.

We vonden geen antibioticaresiduen of zware metalen in de stalen. In 2020 varieerde het kwikgehalte van grijze garnalen (gevangen in de zuidelijke Noordzee) van 0,0524 ppm tot 0,095 ppm. De wettelijke norm is 0,5 ppm.

We hebben slechts zeer kleine hoeveelheden PCB’s aangetroffen.