Hoe wij testen

Hoe wij garnalen testen

29 november 2021

Garnalen zijn van nature delicate producten die vers moeten blijven totdat ze kunnen worden gegeten. De keten van de visvangst (of de kweek) tot het bord is echter niet zo kort. Daarom is het zo belangrijk om hun versheid, hun microbiologische kwaliteit en de gebruikte bewaarmiddelen te controleren. De smaak en de textuur werden door een panel van experts beoordeeld.

Inleiding

We hebben ons gefocust op verse (dus geen diepgevroren) grijze en roze garnalen, voorverpakt en verkrijgbaar in supermarkten. In totaal zijn 34 stalen geanalyseerd, verdeeld over drie categorieën: 17 stalen gepelde grijze garnalen, 14 stalen gepelde roze garnalen en 3 stalen ongepelde grijze garnalen.

In het lab controleerden we hun microbiologische kwaliteit, hun versheid, de aan- of afwezigheid van additieven (bewaarmiddelen) en contaminanten, alsook de naleving van de wetgeving op het gebied van benaming (authenticiteit) en etikettering (herkomst enz.). Tegelijk beoordeelde een panel van experts de textuur, de geur en de smaak van diezelfde stalen.

Raadpleeg zeker onze koopwijzer om er alle resultaten en beoordelingen van deze test op na te slaan.

Onze labanalyses vonden plaats in juli 2021. De prijsstudie gebeurde in september 2021.

Naar onze koopwijzer voorverpakte garnalen