Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Dossier

Mosselen en andere zeevruchten

17 november 2020
zeevruchten

Zeevruchten zoals mosselen, (reuzen) garnalen en oesters zijn een ware delicatesse. Er veel geld tegenaan gooien om te genieten van een feestmaal is niet per se nodig. Zorgvuldig en met aandacht jouw kwaliteitsproduct kiezen wel. Met onze tips kies en bereid je het heerlijkste zeevruchtenbanket!

Inleiding

Families

Zeevruchten zijn in te delen in verschillende categorieën:

  • Schelpdieren (weekdieren met schelp of kalkskelet): oesters, mosselen, tapijtschelpen, kokkels, kamschelpen, scheermesjes, venusschelpen, sint-jakobsschelpen enz.;
  • Weekdieren (zonder schelp): inktvis, pijlinktvis (calamaris);
  • Zeeslakken: kreukels, wulken;
  • Stekelhuidigen: zee-egel, zeester;
  • Schaaldieren (ongewervelden met een schaal of rugschild): garnalen, krab, langoustine, langoest, kreeft.
Community

Voeding en Gezondheid

banner

Gerelateerde discussies