Dossier

Onze tips om oesters en andere zeevruchten te kopen

21 december 2020
huitres

Oesters en andere zeevruchten, al dat lekkers uit de zee, moet met zorg behandeld worden. Om kwaliteit op tafel te zetten, moet je niet per se veel uitgeven, maar in de eerste plaats goed kiezen. Ons buffet vol advies helpt je de beste zeevruchten te kopen.

Inleiding

Families

Zeevruchten zijn in te delen in verschillende categorieën:

  • Schelpdieren (weekdieren met schelp of kalkskelet): oesters, mosselen, tapijtschelpen, kokkels, kamschelpen, scheermesjes, venusschelpen, sint-jakobsschelpen enz.;
  • Weekdieren (zonder schelp): inktvis, pijlinktvis (calamaris);
  • Zeeslakken: kreukels, wulken;
  • Stekelhuidigen: zee-egel, zeester;
  • Schaaldieren (ongewervelden met een schaal of rugschild): garnalen, krab, langoustine, langoest, kreeft.