Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Organo Gold is zeker geen goud waard

02 april 2015
raad

02 april 2015
Mijnheer M. stelt zich vragen bij de Organo Gold-producten, die worden verkocht via een systeem dat hem aan piramideverkoop doet denken.

Het Organo Gold-gamma omvat oplosthee, oploschocolademelk en oploskoffie. In de koffie zitten ook extracten van Ganoderma lucidum, een paddenstoel waarover we al eerder schreven. De firma verkoopt ook capsules op basis van Ganoderma. Ze opereert vanop het internet en laat haar producten aan de man brengen door tussenpersonen. Die worden gouden bergen beloofd als ze anderen kunnen overtuigen om de producten te kopen of eveneens te verkopen. 

De firma dicht de Ganoderma lucidum (of "reishi") tal van heilzame effecten toe. Er zijn weliswaar al enkele onderzoeken op proefdieren en op cellen in proefbuizen uitgevoerd, maar gunstige gezondheidseffecten bij de mens zijn niet aangetoond. De beweringen van de firma zijn dan ook pure marketingpraat.

Wat het verkoopsysteem betreft, gaat het niet om piramideverkoop in de strikte zin van het woord (wat bij ons verboden is). Toch raden wij af om verkoper van deze producten te worden. Bij zo'n systeem is het immers altijd de firma die er rijk van wordt, terwijl slechts een minderheid van de verkopers er echt bij wint. Begin er dus liever niet aan.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2