Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Finitro tegen gewrichtspijn

01 december 2014
raad

01 december 2014
Mijnheer F. wil informatie over Finitro Forte Plus. Dat middel werd hem aanbevolen tegen zijn artrose.

Finitro Forte Plus is een mengeling van collageen, glucosamine, chondroïtine, Harpagophytum, Boswellia serrata, omega 3, methylsulfonylmethaan, hyaluronzuur, magnesium …

Over verschillende van die stoffen hebben we het al eerder gehad, zoals over glucosamine. Dat is een voedingssupplement, maar er zijn ook enkele middelen op basis van glucosamine geregistreerd als geneesmiddel tegen de symptomen van knie-artrose.

Ook over heel wat andere stoffen wordt gezegd dat ze helpen tegen artrose of gewrichtspijn, waaronder die in Finitro. Bij gebrek aan voldoende bewijzen voor hun doeltreffendheid, kunnen wij die echter niet aanraden. Finitro Forte Plus zou helpen tegen de meest uiteenlopende soorten gewrichtspijn, maar helaas ontbreekt het aan ernstige studies.

Als u per se iets anders wilt proberen dan een gewone pijnstiller, neemt u volgens ons toch maar beter een middel op basis van glucosamine dat geregistreerd is als geneesmiddel.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2