Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Chroompicolinaat

01 februari 2014
raad

01 februari 2014
Mijnheer V. heeft reclame gezien voor een product op basis van chroompicolinaat, dat zou helpen om te vermageren. Hij vraagt zich af of dit werkt.

Chroompicolinaat, een combinatie van chroom en picolinezuur, wordt verkocht als voedingssupplement. Chroom is een essentieel oligo-element voor ons suiker- en vetmetabolisme, dat van nature aanwezig is in onze voeding. Door het te combineren met picolinezuur zou het beter worden opgenomen.

Zoals gewoonlijk bij dit soort van producten dichten de verkopers het tal van gunstige eigenschappen toe. Zo zou het ondersteunend werken bij een vermageringsdieet. Daar zijn echter geen overtuigende bewijzen voor, evenmin als voor de andere gezondheidsclaims (heilzaam effect op de spiervorming, op hart en bloedvaten, bij diabetes …) . Studies hieromtrent leveren bovendien onvoldoende wetenschappelijke gegevens om te besluiten dat het middel ongevaarlijk is. We raden het dus niet aan.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2