Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Dossier

Nutri-Score: hulpmiddel voor gezondere winkelkar

18 september 2020
nutri-score

Wie probeert te letten op wat er op zijn bord komt en dus wat in zijn winkelkar belandt, kent het wel… Je weg vinden in de supermarkt is geen kinderspel! Dit zal voortaan makkelijker zijn met de Nutri-Score die op de verpakkingen zal prijken. Zo kun je gezondere producten kiezen in één oogopslag.

Nutri-Score in onze koopwijzers

Wij hebben echter niet gewacht op de minister om het systeem reeds zelf te gebruiken. Tijdens onze laatste test hebben we de Nutri-Score bepaald voor melkdesserts en hun plantaardige alternatieven.

Naar de koopwijzer melkdesserts 

Ook in onze koopwijzer ontbijtgranen vind je de Nutri-Score terug.

Naar onze koopwijzer ontbijtgranen

We hebben hetzelfde toegepast op onze test met tussendoortjes. Het zal je niet verbazen dat niet minder dan 9 op 10 kindersnacks een slechte Nutri-Score behalen (D of E)! Als de Nutri-Score wordt vermeld voedingsproducten, ook op de talloze snacks voor kinderen, kan het label fungeren als tegenwicht tegen de vele verpakkingen met figuurtjes die consumenten lokken naar producten met een eerder negatieve voedingswaarde! 

Naar de koopwijzer tussendoortjes

Gearomatiseerd water, bruisende dranken, vruchtensappen of melk: wat geef jij je kindjes mee om voldoende te drinken gedurende een lange schooldag? Wij hebben 474 schooldrankjes in flesjes en brik geanalyseerd.

Naar onze koopwijzer schooldrankjes

Wil je weten welke spreads écht een gezond vegetarisch of veganistisch alternatief vormen voor je broodje met ham of filet américain? Raadpleeg dan onze koopwijzer vegetarische spreads.

Naar de koopwijzer vegetarische spreads