Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Koko Dairy Free

01 augustus 2014
raad

01 augustus 2014
Een alternatief voor wie geen melk verdraagt. Prima, maar een verpakking met minder marketingpraatjes zou nog beter verteren.

Dit plantaardig product bevat onder meer water en 8,4 % kokosmelk. Het werd verrijkt met calcium om toch ook dat voordeel van koemelk te kunnen aanvoeren. Qua vet- en calciumgehalte valt het zowat te vergelijken met halfvolle melk. Op de voor- en zijkant van het product lezen we: 0 % cholesterol, 0 % lactose, 0 % soja, 0 % gluten. Nuttig, zou u misschien denken, maar bepaalde van die vermeldingen (zoals die over soja en gluten) kunnen de consument doen geloven dat dit product in vergelijking met soortgelijke producten een extra voordeel heeft, wat misleidend is.

En dan is er het verhaal over de vetzuren met middellange keten, breed uitgesponnen over de verpakking. Kokosnoten bevatten veel van die vetzuren (50 %, geen 60 % zoals het etiket meldt). Die verteren beter dan vetzuren in andere oliën en dat is belangrijk voor wie bijvoorbeeld kunstmatige voeding krijgt in het ziekenhuis. Voor de gewone consument is er geen voordeel. Pure marketing dus, temeer daar Koko Dairy Free maar 8,4 % kokosmelk bevat.

 

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2