Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Oneerlijke, misleidende of agressieve handelspraktijken

Geen enkele shampoo herstelt beschadigd haar

26 mrt 2019

Test Aankoop onderzocht 14 herstellende, repair shampoos die er prat op gaan beschadigd haar ook effectief te herstellen.  Ook twee normale shampoos werden onder de loep genomen.

In eerste instantie testte de organisatie in een laboratorium alle producten op echte stalen van haar.  De haren werden “gekleurd” met pigment en er werd gekeken of na het wassen het pigment ook was verwijderd.  Dat was bij alle shampoos inderdaad zo.  Vervolgens werden de shampoos ook in een realistische omgeving getest.  Twee haarexperts wasten en beoordeelden beschadigd haar van 25 proefpersonen met de 16 shampoos uit onze test.  Tot slot mochten ook nog 30 andere proefpersonen de shampoos thuis een week lang drie keer gebruiken en beoordelen.

Het resultaat? Geen enkele van de onderzochte shampoos maakte zijn belofte waar wat het herstellen van het haar betreft.  Haar bestaat namelijk uit dode vezels, eens je haar beschadigd is, kan dat niet hersteld worden. Wat ze echter wél doen, is je haar reinigen en verzorgen.

Deze shampoos leuren met lege verkoopsclaims op hun verpakkingDe repair shampoos dragen dus niets extra bij, aangezien de gewone shampoos even goed doen.  

Test Aankoop is van mening dat het misleidende claims betreft en contacteerde de fabrikanten met de vraag deze dan ook van hun verpakkingen te verwijderen.

De volledige testresultaten zijn beschikbaar op www.testaankoop.be/vergelijkshampoo.

Server Error
Server Error